HTML

Forza Italia!

"Olasz testvérek, Itália feltámadott!" - Az olasz válogatott EB-blogja rajongóknak és irigykedőknek.

Friss topikok

  • Altobelli: az Index csinál majd újra Vb blogot, nem valószínű, hogy újra mi írjuk, de úgy tudom lesz, kövesd ... (2010.05.20. 10:56) Nehéz a boldogságtól búcsút venni
  • madbalee: Beavix: Nagyon tuti írás köszi! Raul lett az olaszok Maldinije. (2008.06.30. 23:09) Mindenkinek, aki...
  • madbalee: Giovinco. (2008.06.23. 21:09) Ennyi volt
  • Anti-antifootball: Tudom,hogy az olaszokra gondolsz,de most ez,hogy jön ide?! Eb,Vb érmeket írt és abba meg tudjuk,ho... (2008.06.23. 20:02) Nemi diszkrimináció
  • *KryszSzerelme*Eszty (törölt): A szájpropaganda a marketing fontos része :p (2008.06.22. 20:51) Bestia Negra – spanyol derbi előtt II.

2008.06.17. 11:55 BENIARRIVO

Kis esti recept

Végy egy az előző meccsek okán daccal feltüzelt olasz csapatot, adj hozzá egy meglepett francia tizenegyet, spékeld meg egy román pontvesztéssel, fűszerezd egy ezúttal normális bíró sporttárssal, végül dolgozd át az egészet egy jó féle olasz szerencsével: máris kész az olasz továbbjutás! Kár, hogy nem nagyon látjuk azt a pluszt, amitől az alapanyagok nem egyszerűen egymásra halmozott élelmiszerek lesznek, hanem valódi fogássá állnának össze.    

Ráadásul az összetevőkkel is probléma van a jelek szerint. Az olasz és a német gólkirály, a világ legjobb kapusa, az amúgy masszív középpálya az olasz labdarúgás néhány rutinos klasszisával és legtehetségesebb ifjoncaival: ez mind kevésnek bizonyult eddig ahhoz, hogy eredményes focit produkáljon az olasz csapat. Emellett ráadásul még csipetnyi tanácstalanság is érezhető mind a játékosok között, mind Donadoni részéről. Persze ez némileg érthető egy olyan szakvezető esetében, aki eddig sem pengeéles taktikai meglátásairól és húzásairól volt ismert. Most pedig aztán igazán szükség lenne valami nagy húzásra, ami a román meccsen elkövetett 5 fős kezdőcsapat-módosítás után nem lesz könnyű, hiszen az ott bevetett új kezdők sem tudtak sokat hozzátenni az addigi visszafogott játékhoz.


És hogy mindennek milyen és mekkora befolyása kell, hogy legyen a franciák elleni meccsre? Arra nem sok, hiszen ott egyrészt egy másik olyan csapat lesz az ellenfél, amely finoman szólva is gyöngén játszik, másrészt az olaszoktól, és másoktól is láttunk már olyat, hogy a kiesés réme megtöbbszörözi erejüket. Mindenesetre az esti ütközet nem lesz szép, nem lesznek ollózós gólok, látványos szólók, de ez most nem is szempont. Két nagyon hasonló csapat találkozik egymással: suta védelem, erőtlen középpálya és betliző támadók. További hasonlóság, hogy érzésem szerint mindkét csapat akkor produkálta a szebb focit, amikor az adott meccsen méretes verést kapott, mindkétszer a hollandok ellen. Kérdés, hogy a két, eddig mélyen tudása alat játszó csapat közül melyik képes jobban koncentrálni, és a mérkőzés kulcspillanataiban a másik fölé kerekedni. 


Az olaszok háza táján persze igyekeznek mindent elkövetni, hogy a lehető legjobb eredmény születhessen ma este. A sajtó persze ezt úgy igyekszik megoldani, hogy nyomást helyez Donadonira, követelve például Cassano kezdőcsapatban való szerepeltetését. Megjegyezzük, követelőzni könnyű, viszont ha az ember fia 4 naponta olyan kezdőcsapatot pakol össze, amiben 4-5 játékos ki van cserélve, az nem vagy nem feltétlenül tesz jót a csapatrészek harmonikus együttműködésének. Ugyanakkor nem nagyon van (volt) más megoldás, mint a meglévő, de alapvetően rosszul működő gépezetet kijavítani, vagy legalább megkísérelni. Az a baj, hogy eddig szinte senki sem tudott olyan teljesítményt nyújtani, mint amit elvárhatunk tőle, így pedig bárki áll be, nem feltétlenül vagyunk beljebb. A fent említett primadonna kezdőben való szerepeltetése immár valós opció, mi meghúznánk. A középpályán talán Aquilani szerepeltetése hozhat némi frissességet az eddig kissé impotens játékba. A védelem: nos a védelem szanaszét van, mint a Csáky szalmája. Cannavaro és Nesta hiánya nemhogy érződik, egyenesen a húsunkba vág, hiszen nemcsak a két legjobb védő hiányzik, de egy olyan hátsó ember is, aki vezényli a többi védő munkáját (ezt maradéktalanul nem várhatjuk el Buffontól). Ugyanakkor a helyettesek, illetve az ott lévők is jobb focisták annál, sem hogy azt műveljék, mint amit például Zambrotta a román gól előtt. Annyi játékos játszik formán kívül vagy legalábbis szürkén, hogy azt már nem biztos, hogy edzői szinten lehet egyáltalán kezelni. Azt külön is meg kell említeni, hogy Del Piero, akitől sokan, köztük mi is, a megváltást vártuk, eddig nem tudta betölteni a messiás szerepét, mint annak idején copfocska. Ráadásul rajta kívül sincs igazi vezére a csapatnak, így pedig borzasztó nehéz lesz eredményesen megvívni a mai csatát.


Annyi bizonyos, hogy immár megint külső körülmények fogjává vált az olasz válogatott, mint annyi más nagy tornán, amit persze el lehetett volna kerülni a románok legyőzésével. Persze önmagában még nem térít ki a hitünkből az, hogy a csapat megint olyan hálóba sétált bele, amit nagy részt maga szőtt meg. Az viszont már nagyobb baj, két betli után most azokkal a franciákkal kell szembe nézni, akik a hollandok ellen elszenvedett szőnyegbombázás miatt most szintén az életükért harcolnak. És bármilyen vérszegény a gallok eddig produkciója, az olaszok által eddig prezentált eléggé statikus játék ellen azért a francia védelmi alakzat sikerrel veheti fel a harcot. Ide olyan recept kellene, mint a hollandoké, amihez viszont jóval pörgősebb olasz középpálya szükségeltetik, no meg egy tisztességesen összeállt védelem.


Konklúzióként nem látunk más megoldást, mint este a képernyő elé gyűlni és kiszurkolni az olasz győzelmet, továbbá imádkozni a románok pontvesztéséért. És ahogy az lenni szokott, ha sikerül a továbbjutás, akkor a kieséses szakaszban az olaszok mindenre képesek lehetnek. Mellesleg egy esti győzelem (a magam részéről az ultramák kategóriába tartozó döntetlen melletti továbbjutás lehetőségével márcsak babonából sem foglalkozom egyelőre!) némileg feledtetné az eddigi gondokat is, és egy kedvező román eredmény esetén a továbbjutás emlékeztetne egy megérdemelt továbbjutásra is. Ha pedig nem lesz továbblépés, akkor Lippi készülődhet a visszatérésre, az olasz hatóságok néhány garázda cselekményre, mi pedig összetört szívvel bandukolhatunk tova a holland-portugál döntő árnyékában.


A megérzésem nem súg semmit, a szívem viszont kiabál: továbbjutnak az olaszok!

20 komment

Címkék: foci recept labdarúgás olaszok eb2008 továbbjutás


A bejegyzés trackback címe:

https://forzaitalia.blog.hu/api/trackback/id/tr65525104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.17. 13:28:23

Ez kemény menet lesz! Forza Azzuri!

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.06.17. 13:42:36

ma jó napom van :p Érett vagyok :D Forza Italia!!!

Gotama 2008.06.17. 14:15:37

A pénzfeldobós továbbjutást nem lehet überelni, de egy kétpontos, uefakóciennses továbbjutás szerintem ott lenne a szeren. Mekkora fröcsögés menne az anti-azzuriktól, amit egy tornagyőzelemmel még jól meg is spékelnénk! Forza Italia!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.06.17. 16:23:19

vagy mi vagy ti, de semmiképp ne a románok!

allez france!

madbalee 2008.06.17. 18:07:09

Szerintem meg a második meccsen már kicsit jobb volt a csapat, de mind1 a lényeg, hoyg akárhogy is tovább kell jutni

úrilány 2008.06.17. 20:02:37

hogy ebből a csoportból végül kijut tovább (mármint a hollandokon kívül)... hű ez izgalmas dolog lesz :)

madbalee 2008.06.17. 20:03:35

'82 3 döntetlen 3 pont VB cím
'08 2 döntetlen 2 pont EB cím??

:P

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.17. 20:16:45

És éppen Knézy Jenő halálnak évfordulója van ma! "Micsoda drfáma!"

Jenő pedig nyugodjék békében!

madbalee 2008.06.17. 21:14:24

Ez az Pirló bevágta a tizit!!:)

madbalee 2008.06.17. 22:18:33

És Henry beleért DDR lövésébe 2-0

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.06.17. 22:39:06

Igeeeeeen!!!! Szép volt fiúk!! csak Toni rúgta volna be a végén :p
popp, a húgom és én Knézy Jenő 44. születésnapján születtünk :)

Gotama 2008.06.17. 23:01:45

FORZA ITALIA!!!!!
Meg kell nyerni az egészet!!!!!

MV 2008.06.17. 23:15:14

Ezaaaaaaaz! Már csak Alex hiányzott nekem, na de majd remélem vasárnap :) Forza Italia!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.17. 23:38:52

anti italia benyalhat, Olaszország meg javuló formát mutat. Minden Anti Italiát megnyugtatok, a döntőben fog legjobban játszani a Squadra Azzura! Pirlo kiesése nem jóhír, de Aquilani és De Rossi képesek őt pótolni. Roma drukkerkén különöröm, hogy Danielle volt mezőny legjobbja.

Eszty, jó lehet Krysznek. Egyébként ikrek vagytok? Nekem is van egy ikertesóm, párosrandi ;-)?

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.06.18. 00:46:10

szánalmas volt európa két legjobb válogatottja...

viva espana!

pallo 2008.06.18. 00:53:11

HÁT MEGVAN!

Úgy látszik én vagyok az első akinek eszébe jut, hogy egy óriási köszönetet mondjon Hollandiának, azért, hogy sportszerűen játszottak nélkülük/nélkületek nem sikerülhetett volna. Köszönjük!

A játékra vissaztérve azért a mai meccs se volt igazi. Rúgtunk két pontúgás gólt és így elmondhatjuk, hogy még mindig nincs akciógólunk, hiszen a románok ellen is csak szögiből voltunk eredményesek. A 10 emberrel játszó vérszegény francia válogatott is jobban játszott az első félidő második félidőben. Tonit fektessük be egy nagy adag szarba, mert hihetetlen, hogy mennyire nem megy neki világversenyen, 2006 VB előtte aranycípős kurvára nem ment neki, leszámítva az ukrán meccset, és most is a Bayernbe rúgott vagy 30 gólt, most meg mindent kihagy, na nem baj majd a spanyolok ellen duplázik, remélem a negyeddöntő a specialítása:)
Pirlo és Gattusso nem játszhat. Ez kemény veszteség, remélem Donadoni meri játszatni Aquilanit, Gattusso helyét meg átveszi DDR. Az egyetlen jó hír, hogy a spanyolokat általában megvetjük, és hogy akinek nagyon megy a csoportmeccseken az elszokott vérezni a továbbiakban + az olasz válogatott már többször bizonyította ha túléli a csoportkört, akkor felszabadultabban képes játszani és bármire képes.

Forza Azzurri!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 02:41:24

Nem akarok megsérteni senkit és nemcsak azért,mert egy csapatnak drukkolunk. Viszont azt kell mondanom, hogy aki a mai meccs után tonit szidja nem nagyon érti ezt a játékot. Szóval dicsérni jöttem Lucát. A huszodonötödik percben nem csak egy tizenegyest harcolt ki rutinosan , de az momentum el is döntötte az egész meccset. Emellett két védőnek köti le figyelmét és a kapus egyik szeme is mindig rajta van. Kihagyott ma egy csomó helyzetet, de volt néhány centiken múló nem igazi helyzetből születő veszélyeztetése, például az a parádés oxizás az első félidőben. Figyeljétek meg, ha kinyitja gólos ládát kettesével kezdi termelni, a kezdőben a helye.

Ja és köszönet a hollandoknak!

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.06.18. 06:24:13

esztyandkrysz.blog.hu/2008/06/17/ikertesommal popp ha gondolod less meg minket :p
NE is bántsa senki Tonit!!! egyszer betalál, és abba se hagyja!!!
süti beállítások módosítása