HTML

Forza Italia!

"Olasz testvérek, Itália feltámadott!" - Az olasz válogatott EB-blogja rajongóknak és irigykedőknek.

Friss topikok

  • Altobelli: az Index csinál majd újra Vb blogot, nem valószínű, hogy újra mi írjuk, de úgy tudom lesz, kövesd ... (2010.05.20. 10:56) Nehéz a boldogságtól búcsút venni
  • madbalee: Beavix: Nagyon tuti írás köszi! Raul lett az olaszok Maldinije. (2008.06.30. 23:09) Mindenkinek, aki...
  • madbalee: Giovinco. (2008.06.23. 21:09) Ennyi volt
  • Anti-antifootball: Tudom,hogy az olaszokra gondolsz,de most ez,hogy jön ide?! Eb,Vb érmeket írt és abba meg tudjuk,ho... (2008.06.23. 20:02) Nemi diszkrimináció
  • *KryszSzerelme*Eszty (törölt): A szájpropaganda a marketing fontos része :p (2008.06.22. 20:51) Bestia Negra – spanyol derbi előtt II.

2008.06.10. 18:00 Altobelli

Küszöbön a továbbjutás!

Fel a fejjel, de lejjebb az arccal! Innen a távolból ezt tudjuk tanácsolni olasz barátainknak, miközben nem átallunk fogadásokat kötni holland érzelmű haverjainkkal, hogy a végén az olaszok előrébb végeznek, mint a cseppet sem szimpatikus narancsmezesek.

Van honnan felállni, az biztos. A mai olasz és nemzetközi sajtó attól volt hangos, hogy a játékosok és a szövetségi kapitány nem győzött bocsánatot kérni a nekik szurkoló tömegektől. Volt miért, ez tagadhatatlan.
A 3-0 arányú vereség nem olyan, ami után különösebb magyarázkodásnak lenne helye, szükségtelen is. Toni, aki távol volt attól a formától, amit ebben a szezonban mutatott fogadkozott, hogy ez még egyszer nem fog előfordulni. Nem szabad a tegnapi meccsen rágódni, a következő kettőn kell bizonyítani.
Közhelyekkel csak a hivatalos médiát lehet kielégíteni, azt is csak ideig-óráig. A szurkolók szeretnék látni a javulást, már a következő meccsen, az első perctől a lefújásig.
Nem volt ugyan mágnestábla a jelünk az óvodában, de azért saját rálátásunknak megfelelő szinten megpróbálunk és próbáltam tegnap éjszaka is, magyarázatot keresni a tegnapi kínos kudarcra.
Az első gól körülményeivel annak ismeretében kívánunk foglalkozni, hogy az UEFA hivatalos álláspontját, mely szerint Ló nem volt lesen, kénytelenek vagyunk elfogadni. A szabály nagyjából úgy szól, hogy az alapvonalon kívül helyezkedő játékos is játékban lévőnek számít a lesállás megítélése szempontjából. Ezzel alapvetően nincsen semmi baj, mert ha nem így lenne, akkor könnyen vissza lehetne élni az ilyen helyzetekkel, és tudatosan lesre állítani az ellenfél csatárát. Botorság lenne elvárni a bíróktól, hogy ilyen esetekben a szándékosságot is mérlegeljék. Mindazonáltal (ez nagyon jó szó) a tegnapi sporiról és asszisztenséről nem feltételezzük, hogy a fent említett szabály gyors mérlegelésével döntöttek tegnap. Egyszerűen az volt, hogy benézték, és úgy ítélték meg, hogy a holland csatár legfeljebb egy vonalban lehetett a védőkkel. A bíró ostobaságát tehát szerintünk nem menti a szabály, csak utólag, számára szerencsés módon alátámasztja az ítéletét.
A másik két kapott gól a saját pontrúgásunkból született, úgy, hogy előbb van Bronckhorst (élete meccsét játszotta) majd van der Sar hárított a gólvonalról. Rettentő gáz volt, ahogy mind a két esetben három húzásból lekontráztak a hollandok.
Az alkalmazott taktikáról, anélkül, hogy bármelyikünk is joggal kérdőjelezhetné meg Donadoni szakértelmét csak negatívumokban beszélhetünk. Személy szerint az az érzésem támadt, átgondolva a látottakat, hogy Donadoni a bölcsőhöz visszanyúlva egész egyszerűen a Milan taktikáját húzta elő a tarsolyból. A szélső védők felfutásaihoz teret hagy a három belső középpályás és lényegében igazi szélső nélkül, egy támadó középpályással és két csatárral játszottak. Ehhez gondolta ki aMbrosini kezdőcsapatba állítását, mondván, Pirlo-val és Gattuso-val ezt álmukból felébrsztve is lejátszák. Camoranesi játékának már az Eb előtt kulcsszerepet tulajdonítottunk, számításainkba azonban hiba csúszott, mivel Donadoni lényegében Seedorf Milan-beli posztján játszatta, a Milan-tengely előtt közvetlenül, középen. Nagyon jól leszűkítve ezzel a saját támadásaink területét. Nem maradt más, mint a legrosszabb Milan-meccsekre emlékeztető módon felívelgetni Toni felé a labdát és várni, hogy lesz vele valami. Véleményünk szerint Camoranesi helye a jobb szélen lett volna, lezárandó a van Bronckhorst előtti területet és beadásokkal (nem pedig felívelésekkel) segíteni Toni helyztebe kerülését. A cserék lendítettek a játékon, és talán megérdemelt lett volna, ha gólt szerez a squadra, de ahogy az ilyen napokon lenni szokott, a remek napot kifogó ellenfél talált be újra egy kontrából.
Donadoninak van lehetősége más embereket kipróbálni (De Rossi, Aquilani például), de nem is ez a lényeg, hanem, hogy egy saját elképzelést tegyen a pályára, ne pedig ezt a megviselt, nehézkes taktikát. Különösen nem volt szerencsés, hogy a Milan játékát Van Basten ellen próbálta meg kivitelezni.
A képlet adott, és olaszos továbbjutást sejtet. A románokat meg kell verni, és nem árt a franciákat is, de lehet, hogy ott az X is elég lesz, ha addig jól alakulnak az eredmények.

FORZA ITALIA!


57 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://forzaitalia.blog.hu/api/trackback/id/tr7513400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2008.06.10. 18:35:15

- DDR-t miért nem lehetett kezdetni DP-vel.??
- Cassano-t én is csereként dobnám be, de kicsit korábban.
- Grosso szerintem meg nem olyan fos, mint 1 éve kb.
- Zamborttának én adnék még esélyt, a szélen valamit csak fog mutatni.
- ja és Gamberinit is játszatni lehetne

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.10. 20:17:06

Szerintem Mátrix és Barzagli felejtős. A Panucci, Chiellini, Gamberini hármasból kell kettőt berakni középre.

Egyszerűen nem értem, hogy Donadoni miért a milanista középpályára tett (bár Pirlo jól játszott). Roma drukkerként természetesen erőltetném Perotta és Aquilani (inkább eltudnám képzelni Seedorf szerepében, mint Camo-t) játékát is, de Amrosini erőltetése De Rossi helyén egyszerűen érthetetlen (ha csak Daniele nem sérült, de erről nem szól a fáma). Egyébként ha helyzetekre játszanák a focit, akkor döntetlen lett volna a tegnapi meccs.

Ja és szerintem elvárható egy ilyen szinten bíráskodó sporitól, hogy mérlegeljen!

Beavix 2008.06.11. 00:36:11

Kedves Sporttársak!

Az van, hogy kikaptunk, és most sokan teli szájjal fröcsögnek a squadrán, merthogy mi sem könnyebb, mint jó alaposan megostorozni egy csapatot, amelyik 3-0-ra kikapott. Megalázó, megérdemelt vereeség - írja a "szak"sajtó.

Előszöris, a megérdemelttel nem foglalkoznék: egyrészt a sajtó mindig megmagyarázza, hogy mi miért megérdemelt (Klose megérdemelte a második asszisztot is, mert reálisan felmérte, hogy blokkolták volna, így inkább okosan elfektette Borucot), másrészt az eredmény és a folytatás szempontjából még az én hozzászólásomnak is több a jelentősége, mint hogy vajon megérdemelték e-.

Azért én nem vagyok oly pesszimista. A bírókról röviden annyit: mondhat bátrmit az UEFA (soha nem fogja elidsmerni egy bírójáról sem, hogy tévedett, ha nem Gera-szintűen muszájos a helyzet), Panucci önhibáján kívül került oda, ahova, ha pályán sérül meg, rég kirúgták volna a labdát a hollandok... tehát les volt és hatalmas hiba, a bírókkal etessük meg Storz Boti eperlevesét, aztán hegyjuk őket békén, meg ezt a kérdést is.

Donadoniról meg a taktikájáról annyit, hogy való igaz, hogy Milan-felállásra emlékeztetett. Nagy szerencse, hogy az unalmas Milan 2 BL címig és még egy döntőig jutott ezzel a taktikával, ami persze nem menti az edzőt saját elképzeléseinek hiányától (egyébként ha jól tudom, van Basten edzője Sacchi, majd Capello volt, de semmiképp nem Anccelotti, aki épp akkor játszott ottan, és a Milan kötve hiszem, hogy pont ugyanazt játszotta akkor, tehát az utolsó előtti bekezdést picit nem értem - sebaj, nem vagyok IQ kapitány).

Nem mellesleg tegnap pont a squadra támadójátéka volt ami jól muzsikált (Di Natale két ígéretes lövés, Toni, egy közöpesen és egy ordítóan nagy helyzet, Grosso ziccer, Ambrosini ziccer, Del Piero ágyú és két Pirlo pontrúgás is hohatott volna gólt). Tegyük gyorsan hozzá, hogy ezt Mathijsen és Boulahruz ellen sikerült, ugyhogy lesz nehezebb dolgunk is, de egy tömörülő, előnyből játszó csapat ellen ez azért nem rossz - csak be kell lőni.

A sirám oka inkább a védekezés lehet. Kiderült, hogy két klasszis középhátvéd híján egy kreatív, gyors támadószekcióval bíró csapat átszalad rajtunk, ha van területe - ez viszont SZVSZ nem taktika kérdése. Persze lehet ezt nem hagyni, ami nagyjából annyit jelent, hogy a 3 védekező középpályás kb. 30-nál lezárja a pályát és akkor nem ficánkolnak. Mi meg nem támadunk. És marad egy 1-0-ás zakó ugyanúgy 0 ponttal.

Előnyben vannak a hollandok és előnyben a franciák is. Utóbbiak kettős előnyben: egyrészt van pontjuk (hogy mennyit ér azt ők is tudják), másrészt nem adtak ki számottevő információt arról, hogy milyen a/van e- támadójátékuk.

A feladat azonban nem kicsi: 3 nap alatt össze kell rakni egy védelmet. Ez könnyebb mint, ha egy támadójátékot kellene (különben Görögország valószínűleg ki sem jut az EB-re négy éve), ellenben elég SOS kérdés. Tehát Donadoni dolgozzon a pénzéért.

Viszont SZVSZ semmi ok a taktika megváltoztatására: hátrányból egy csapat nem nagyon tud mást játszani, előnyben meg a squadra sem ezt teszi (hanem valmi olyat, amit velünk az oranje). Camoranesi helyett egy jó Aquilani, szélen Grosso (egyszerűen a legjobb a posztján), védekező középpályán Pirlo mellé bárki (ekvivalens, mindenki meg tudja oldani az ottani feladatokat magas szinten - erre a következtetésre elég sok Roma és Milan meccs megtekintése után jutottam el), Buffon ne futkorásszon ki feleslegesen, és ne nyeljen be többet a rövidre (a többi védésért respect neki), Tonit pedig vegye rá valami fehérmágia a ziccerei értékesítésére és akkor nem lesz semmi para, hanem továbbjutás lesz, és szupersztráda a döntőbe.

Ez pofon volt, időben és nagy tanulságokkal, nem pedig vérciki vereség - a squadra tagjai tökös gyerekek és ez látszott tegnap este is, csak a tökös gyerekeket néha tökön rúgják. Ez történt. Semmi lefocizás, vagy oktatás, a hollandok jógyerekek, ügyesen tették amit kellett, mi meg kihagytuk a helyzeteket, ami pedig mindenkivel előfordul. Inkább itt, mint a kieséses szakaszban! DE a tanulságokat meg le kell vonni. Vagy legalábbis több értelme van, mint zokogni és pánikolni, hogy juj, 0-3, mit fog szólni a sajtó...

Forza Italia!

Csekonics · http://Csekonics 2008.06.11. 09:07:21

Ez igen. Kimerítő elemzés, annyi biztos. Viszont annyi történt, hogy a kulcsmeccs a csoportban a holland-francia lesz. Ha a hollandok nyernek, vagy X-et játszanak, akkor minden rendben. Mert a románokat azért csak-csak megverjük. Persze ahhoz ezek a változtatások kellenek. Alexet nem kell egész meccseken daráltatni (már a juvéban sem így lett gólkirály)-ebben, de csak ebben igazat adok a kapitánynak.

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.06.11. 09:50:09

Én, min lány keveset értek a focihoz. inkább csak nézni szeretem. csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy HAJRÁ OLASZOK!!! innen szép a győzelem

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2008.06.11. 10:16:55

A hollandoknak egyszerűen jó napjuk volt. A logika azt diktálná, hogy les volt az első gól, de ez már mindegy.
A Milannak szurkolok, amióta az eszemet tudom, és úgy emlékszem, hogy Sacchi alatt kezdett kialakulni a rombusz-forma középpálya. A '91-es BL döntőn Donadoni, Rijkaard, Ancelotti és Colombo játszottak, aztán ebbe bekerült Albertini,Desailly és Boban, igazi szélső talán egyik csapatban sem volt.

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.06.11. 10:26:21

Kicsit babonás vagyok. a románok elleni meccs PÉNTEK 13-án lesz. én bízok abban, hogy ez szerencsésen befolyásolja majd az eseményeket :)

Gotama 2008.06.11. 10:29:45

Ki más játszhatná a torna eddigi legjobb meccsét, mint az olaszok? Csak kár, hogy kikaptunk:Đ Az első gól: Altobellivel egyetértek. De nem szabadna ennek "döntőnek" lennie a meccsen, egy gólról fel kell tudni állnia az olasz válogatottnak!A 2&3 gól:vicc, hogy saját ziccer után fél másodperc alatt le tudnak minket kontrázni... Amúgy semmi gáz, csak így másodikként jutunk tovább, nem pedig a hollandok előtt. Az elődöntőben pedig vendetta :D (a döntőben a német mansaft már nem lesz probléma.) Forza Italia! Forza Milan!

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.06.11. 10:29:55

Altobelli!!! megengeded nekem hogy belinkeljem a saját blogomba a tiédet?? hálás lennék érte :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.11. 10:30:45

Eszty, ne aggódj, a románoknak is péntek tizenharmadika lesz. Még mindig jobb, mint ha kapácsonykor vagy gyereknapon rendeznék a meccset.

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.06.11. 10:32:57

popp én nem aggódom :) tudom hogy a románok kikapnak vagy az olaszok nyernek!

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2008.06.11. 10:43:38

Mindenki, aki nézett már végig világversenyt, az tudhatja, hogy az első meccsen villogó csapatok szoktak a legnagyobbat zakózni valahol közben. Lásd a vébén a spanyolokat. Ugyanígy kezdtek 4 az ukránoknak, aztán jöttek az addig lealázott franciák és leosztották a spanyolokat teljesen. Szóval egy meccs után semmi sem dőlt még el.

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2008.06.11. 10:44:32

Eszty! Persze linkeld be nyugodtan. Örülök, ha tetszik a téma.

Csekonics · http://Csekonics 2008.06.11. 11:24:19

Erre a Milanra én is emlékszem, meg arra, amikor ez a csapat a Tasotti-Baresi-Costacurta-Maldini védelemmel 15 gólt kapva nyert bajnokságot. Igaz is 2006-ot leszámítva mindig nehezen indult, és nyögve-nyelve jutottunk tovább. Úgyhogy, eddig nincs nagy gond...

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.06.11. 11:36:30

a szőröstalpú románokat azért annyira ne becsüljétek le, felállt védelem ellen egy olasz szintén válogatottnak semmivel sem lesz több eélye a gólszerzésre, mint a hollandok ellen...

...del pieroban bízhattok egyedül!

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2008.06.11. 11:43:33

Nem becsüljük le szerintem, csak bizakodunk, meg hát az se lehet, hogy a románok sosem kapnak gólt, az olaszok meg sosem rúgnak.

Frajt 2008.06.11. 12:20:29

Cassanot a kezdőbe! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.11. 12:51:29

Bastille, ha annyi helyzetünk lesz, mint a hollandok ellen és kicsit jobban koncetrálunk, akkor simán vághatunk egy hármast. Na ezt felejti el a sok italofób és ebben bízom én.

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2008.06.11. 12:53:01

Nyilván teljesen mindegy, de lássuk pontosan az UEFA-szabály szövegét:
11. jogszabály - a les (kiegészítő utasítások és útmutatások játékvezetők részére)
Ha egy védőjátékos a saját kapuvonala mögé lép, hogy ellenfelét les helyzetbe hozza, akkor a játékvezető engedje a játékot folytatódni, és amikor a labda legközelebb játékon kívülre kerül, figyelmeztesse a védőt, mert a játékvezető engedélye nélkül szándékosan elhagyta a játékteret.

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.06.11. 13:10:16

Mi a les?-végre egy érthető magyarázat nőknek ...

1. Akkor először is képzeld azt,hogy a Váci utcai Mango bolt felé tartunk
Te meg én, azzal a határozott szándékkal, hogy te behatolsz az ajtón
futballkapu) és vásárolsz (gólt érsz el) valami cuccot Magadnak!
2. Már nincs messze a zárás ideje, ezért Te (a csatár) nagyon sietsz, és
kicsit előrébb haladsz, mint én, mivel ilyenkor amúgy is képtelenség Veled
tartani az iramot.

3. Na most. A bolt előtt áll négy eladólány (védők), akik azért vannak ott, hogy megakadályozzák a vásárlók (csatárok) behatolását. Tegyük fel, hogy az áruház szabályzata azt írja elő, hogy az eladólányok vonalán csak pénztárcával(labda) tudsz áthatolni, úgy hogy érvényes legyen a vásárlási (gólszerzési) kísérleted.

4. Neked tehát az a feladatod, hogy mindenképp átvágj az eladólányok
sorfalán a bejárat felé és még az eladólányok sorfala előtt Nálad legyen a pénztárca.

5. Már át is jutottál sikeresen, de ekkor észreveszed, hogy nincs Nálad a
pénztárcád. E nélkül meg ugye nem lehetséges a vásárlás (gólszerzés).
Már rendületlenül törsz a bejárat felé, és hátrakiabálsz nekem, hogy dobjam oda Neked a pénztárcámat vagy a bankkártyámat (indítás), hogy sikeres legyen a vásárlás (gólt érhess el).

6. Én ezt megteszem, te elkapod, de az áruház szabályzata szerint ugye
(lásd a 3. pontban) ilyen esetben nem vásárolhatsz, hiszen az eladólányok sorfala és a bejárat között voltál már, amikor Hozzád került a pénztárca.

Ha a sorfal előtt kaptad volna el, akkor bemehettél volna és vehettél volna Magadnak néhány újabb felsőt, vagy nadrágot. Na ez a les.

Bocseeee nem hagyhattam ki :)

madbalee 2008.06.11. 13:37:40

Szerintem is józanító lesz talán ez vereség Donadoninak(legalábbis remélem)

A románok elleni meccstől nagyon tartok, szerintem nagyon nehéz lesz (Ne legyen)

Olaszországban nem a 13-as a szerencsétlen szám, hanem a 17-es;)

Csörsz 2008.06.11. 13:46:16

ezstikém, ne haragudj, de ez NEM les. nem a labda(pénztárca) átvételének a pillanatában kell a védőkkel egy vonalban v hátrébb lenned, hanem elrúgásának pillanatában.

vidamszem 2008.06.11. 14:19:05

Baszod Csöri!! te ebbe belegondoltál? Na ez a les....

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.06.11. 14:44:07

madbalee! köszi, hogy mondtad, ezt nem is tudtam :)
Kedves Csörsz, viccnek szántam.

Csörsz 2008.06.11. 15:23:39

okés, csak akartam jelezni, h sántít a viccbeli példa...
na aztán forza azurri!
(különben drukkolhatok a németeknek...)

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.06.11. 16:44:02

okés, csak az esztikém megszólítást véltem picit cinikusnak.
abban viszont biztos vagyok, hogy nem kell a németeknek szurkolnod

madbalee 2008.06.11. 21:07:16

Eszti nekem tetszett a poén így is;)

maldini126 2008.06.11. 23:03:27

Egy kis megnyugtatás a kiapaszthatatlan utánpótlásról ez a videó:) persze nem mintha a vereségről jutott volna eszembe, hogy ez már aktuális lenne.„Ez a vereség nem ejt csorbát a csapatba vetett hitemen."-idézem Donadonit..

www.origo.hu/sport/focivilag/20080118-a-nap-sportvideoja-a-kis-maldini-megallitja-seedorfot.html

úrilány 2008.06.11. 23:39:19

hát persze, hogy nincs ezzel még semmi veszve,
pontosan így : van honnan felállni

vidamszem 2008.06.12. 10:00:21

Úrilány!!!! Káromkodj!!!!
:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.12. 11:28:34

vidámszem, érdekes dolgot vetsz föl. Káromkodik-e az/egy Ú/úrilány meccsnézés közben?

Hogyha a sablonokból indulnánk ki, akkor körül-belül annyira áll távol úrilánytól a káromkodás, mint meccstől az úrilány.

Szóval egy igazán különös szituációval állunk szemközt.

Éljen a foci!

Bocs, az offért!

belladonna 2008.06.12. 13:10:59

Eszty! Zseniális hasonlat! :)

Egyébként én a 3-0 óta nem is alszom rendesen, nem tudom, van-e összefüggés...
Ráadásul másnap mindenki kaján vigyorral fogadott, és mielőtt megszólalt volna, tudtam, hogy mi következik... és aztóa a kedvenc olasz ügyfelünk se jelentkezik... úgyhogy én nagyon várom, hogy holnap péppé verjék az ellenfelet :))

vidamszem 2008.06.12. 15:31:40


új hasonlat:

Úrilány messze van a káromkodástól,mint béka az égtől...
okos analógia a meccs-úrilány és a úrilány-káromkodás reláció... bármit is jelentsen ez a szó...

dícséret neked Popp... asszem ez az államvizsgaidőszak az agyamra ment...

Úrilány!! nem adod meg a számodat? úgy meghallgatnám ahogy káromkodsz... :)

vidamszem 2008.06.12. 15:33:13

félreértések elkerülése végett, magam egy úrifiú vagyok
(vagy úritök pffffejj)

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.06.12. 16:35:53

Vidamszem, hehe nekem már az érettségiidőszak is az agyamra megy, öt percenként kapok hisztirohamot. mi lesz velem államvizsgaidőszakba? :d

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.12. 17:12:09

vidámszem, egyébként olvass bele Úrilány foci eb-s blogjába, kiváló irónő ő. Még az is kiderül belőle, hogy néha káromkodik is!

vidamszem 2008.06.12. 17:39:38

hun az a blog? ide vele!!

MV 2008.06.12. 17:48:02

Eszty, nekem most van államvizsgaidőszak, jövő csüt-ön vizsgázom, szted hogy vagyok? :))
Nagyon drukkolok a fiúknak, remélem Alex most már megmutathatja, mit tud, ha nem is 90 percig, a lényeg, hogy győznünk kell! Forza Italia!

madbalee 2008.06.12. 20:18:10

Belladonna: Detto engem is ugrattak másnap a melóhelyen.

más:
A FIAT-nak beszállítója a cég, ahol dolgozok. Van nekem is FIAT-os projektem. Van a FIAT-nál 1 De Brujin nevezetű (még nem kérdeztem, de szerintem hollandus származású) munkatárs akivel tartjuk a kapcsolatot. Nem tudom milyen lehetett a hete:) (A maffia biztos nem vitte el, mert írt mailt:) )

madbalee 2008.06.12. 20:19:49

MV szorítok neked! Nekem 4 éve volt tudom ;)

orangeinvasion 2008.06.12. 20:35:48

Na, mi lesz veletek holnap?

MV 2008.06.12. 20:50:31

madbalee: köszi szépen :) igyekszem :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.12. 21:39:14

orange, természetesen nyerünk. És veletek?

vidamszem 2008.06.12. 22:51:44

orange..ehhhh
na figy! sztem magatok miatt aggódjál! még egyszer nem fog ilyen jól kopogni az a fapapucs! Kócos a kis trianonista kakasok taréja, de lehet, hogy holnap kiküldenetek benneteket trikolór tulipánért a mezőre... oszt aztán BASZHATJÁTOK

Csörsz 2008.06.13. 02:13:35

Istvánka, ne csajozzá', hanem tanujjá(hamár én nem), basszus! meg egyébként is túlkoros vagy te már egy érettségiző lányhoz!
Del Piero a kapitány, azaz kezd holnap, hál'istennek! az osztrákok meg nagyon teccettek ma! jókis meccs volt. a németekben meg csalódtam, de még javíthatnak, a lényeg, h elkenjék a portugál nyálfiúkat!
forza!

vidamszem 2008.06.13. 09:36:08

én karmolom a portugálokat Csöri. meg a 18éves érettségiző lányokat is.... ugye nem dolgozók iskolája? végén kiderül, hogy nem is 18... hadd csajozzak:)

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.06.13. 10:41:43

jajj most lehet beégek, de rólam van szó Uraim? :)

Gotama 2008.06.13. 11:06:52

Genyaság, ha új post-ot követelek? :D

orangeinvasion 2008.06.13. 11:19:25

Vidám, magunk miatt nem aggodom, másrészt mi már basztunk. Világbajnokot, ha emlékszel!!
Mindegy, poppnak válaszolva szerintem karcsú győzelmet aratunk. Kemény lesz az biztos, de behúzzuk!

vidamszem 2008.06.13. 12:22:53

Persze hogy kis Magácskáról van szó!! Popp erősíts meg! úgy értem erősítsd meg, hogy ha nem is róla van szó, még róla is lehet! akinek nem inge, ezt most magára veheti. annál is inkább, mert Úrilány eltünt. Ló nincs..., avagy szegény ember vízzel főz. Na EZT ne vegye magára senki. Hmm, lehet, hogy ezt már csak én értem,,,,
talán még te Popp...:)

vidamszem 2008.06.13. 12:23:48

viszont! hol a meccs beharangozója?

Csörsz 2008.06.13. 12:24:16

vidamszem már nem tud magyarul...

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2008.06.13. 12:31:33

Készül, készül.
Addig egy-két tételt biztosan át lehet lapozgatni, akinek van tanulnivalója. Örülök, hogy a tanár úr is csatlakozott.:)

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.06.13. 12:40:41

akkor kikérem magamnak :D jó lenne újra 18 évesnek lenni Kedves Uram, de lassan (két hónap múlva :p) már a 20 töltöm.

vidamszem 2008.06.13. 14:50:13

20????
akkor epét hánytam a diszkó előtt mikor még azt mondtad a szőlőre, hogy tyőlő...:)
köszsönöm a tanulásra vonatkozó megjegyzést... épp elfelejtettem..
süti beállítások módosítása