HTML

Forza Italia!

"Olasz testvérek, Itália feltámadott!" - Az olasz válogatott EB-blogja rajongóknak és irigykedőknek.

Friss topikok

  • Altobelli: az Index csinál majd újra Vb blogot, nem valószínű, hogy újra mi írjuk, de úgy tudom lesz, kövesd ... (2010.05.20. 10:56) Nehéz a boldogságtól búcsút venni
  • madbalee: Beavix: Nagyon tuti írás köszi! Raul lett az olaszok Maldinije. (2008.06.30. 23:09) Mindenkinek, aki...
  • madbalee: Giovinco. (2008.06.23. 21:09) Ennyi volt
  • Anti-antifootball: Tudom,hogy az olaszokra gondolsz,de most ez,hogy jön ide?! Eb,Vb érmeket írt és abba meg tudjuk,ho... (2008.06.23. 20:02) Nemi diszkrimináció
  • *KryszSzerelme*Eszty (törölt): A szájpropaganda a marketing fontos része :p (2008.06.22. 20:51) Bestia Negra – spanyol derbi előtt II.

2008.05.28. 17:24 Altobelli

Csak egy nem maradhat

Roberto Donadoni, ígéretéhez híven a mai napon kihirdette a végleges, 23 fős keretet. Riccardo Montolivo lett az utolsó, aki nem maradhat, ő az, aki egy álommal szegényebb lesz. A magyar-görögön láttam a beállni készülő Koltai arcán, hogy rettenetesen izgatott. Teljesen helyénvaló, hogy az első válogatott meccsére készülő fiatal játékos idegesen tekintget körbe és a beállás pillanatában is még mindig a címer égeti a mellkasát. Mi magunk, egyszerű földi halandók fel sem tudjuk fogni, hogy milyen érzés lehet a válogatottban való szereplés. Aki futballista lett annak valószínűleg olyan, mint egy felfedezőnek a zászló kitűzése, a politikusnak az 5 éves elévülési idő eltelte, az útszéli prostituáltnak pedig a hivatalos bárca kézhezvétele. Annak pedig már végképp nem tudjuk átérezni a súlyát, hogy milyen lehet egy világbajnok csapat tagjának lenni.
Azt hiszem, abban sokan egyetértenek, hogy Montolivo kiválásával nem gyengült a keret. Tényleg ügyes játékos, de a végső keretszűkítés előtt én is az ő távozása mellett tettem volna le a voksot. A squadra hamarosan összecsap az erősnek semmiképpen sem nevezhető belgákkal, hogy aztán június 9-én pályára lépjen az első Eb-csoportmeccsen. Addig még 11-et kell aludni, persze csak abban az esetben, ha valaki nem óvodás, mert akkor a délutáni kötelezőkkel együtt összesen huszonkettőt. A szövetségi kapitánynak ennyi napja van, hogy megálmodja, összerakja a kezdőtizenegyet.
Reméljük most már tényleg senki, és semmi nem zavarja meg az edzést, bár a két csajról készült képeket elnézve, csak megerősítést nyert, hogy olasz válogatott focistának lenni elég csajozós. Egyúttal fény derült az évek óta megfejthetetlen titokra, hogy mit csinálhatott Dombi Tibi, amiért Felix Magath a Frankfurt mestereként, azzal küldte el a csapattól, hogy zavarta az edzést. Lehet, hogy Tibi is hiányos öltözékben rohant a többi focista felé, csak nem úgy jött ki belőle, ahogy a modell (Marianne Puglia Martinez) és a sztriptíztáncosnő (Lisa Dalla Via a lenti képen).
Donadoni mindenesetre biztosította az egy szem hazautazót, hogy a két zsemle, zöldpaprika, párizsi, sportszelet kombó hazafeléúton is megilleti és tudatta vele, hogy a jövőben lehet még újra esélye felkapaszkodni a buszra.
Itália fiai gőzerővel készülnek a kontinensviadalra, és eközben nem felejtik el egyszer sem hangoztatni, hogy van még bennük tűz és akarat. Nyilatkozásban és bizonygatásban Cassano jár az élen, akinek van is mit bizonyítani, egyrészt, hogy nem teljesen ment még az agyára a sztárság, másrészt pedig, hogy komoly körülmények között is be tudja mutatni tehetségét.
Végezetül csak annyit, hogy mi magunk már majdnem biztos, hogy nem leszünk válogatott futballisták, de azt az izgalmat, feszültséget, amit az olaszok átéltek a két tehetséges lány felbukkanásakor át tudjuk érezni. Abból már csak kevesebbet tudunk elképzelni, hogy milyen lehet a kezdősípszóra várva egyik-lábról a másikra ugrálni, körülnézni a csurig telt stadionban, hangorkán és színkavalkád egyszerre. Odáig pedig már el sem jut az értelmünk, hogy felfogjuk, milyen lehet odaállni egy sorsdöntő tizenegyeshez – bízva benne, hogy nem Johnnie Walker reklám lesz a vége – kacsintani egyet, mint Frank de Boer 2000-ben a második előtt, majd nekifutni és lőni. Az a pillanat a televízión keresztül is kolibriszárny csapkodására emlékeztető szívdobogást indít el, és a mindenható vagy valaki hasonló segítsége kell a túléléshez.
A fociban minden benne van, ami az életben, ezért lehet vele azonosulni sokkal inkább, mint bármely más sportággal. Nagyon várjuk már a rajtot, június 7-én újra feláll a világ rendje. Első a futball, utána a többi dolog.

12 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://forzaitalia.blog.hu/api/trackback/id/tr66492075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.28. 22:54:55

Na akkor játszunk, tippeljük meg a kezdő tizenegyet, bár a keret alkalmas lenne 4-4-2-re vagy 3-5-2-re is, a selejtezők és a tavaszi barátságosak alapján azt mondom, hogy 4-2-3-1 lesz.

Szerintem a Buffon-Grosso, Cannavaro, Materazzi, Zambrotta - De Rossi, Pirlo - Camoranesi, Perrotta vagy Aquilani, Di Natale - Toni összeállításban kezdünk a hollandok ellen.

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2008.05.29. 10:02:49

Ez elég esélyes azzal, hogy Grosso és Zambrotta oldalt cserélnek a biztonság kedvéért. Hátha a belgák ellen kiderül valami, bár biztos nem az éles csapat lép majd pályára.

vidamszem 2008.05.29. 12:56:11

Ez egy kivételesen jól sikerült írás!!
Fasza vagy Ád..ööhhm Altibelli

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.05.30. 09:01:35

az egyik képen zambrotta annyira nevet mikor a két csaj berohan!
óriásssi!

hát, Cassano helyében én csendben lennék! amikor vki ennyire elkezdi hogy így meg úgy akkor általában pofáraesés a vége!!...

pallo 2008.05.31. 10:23:47

gyerekek, gyakrabban posztokat, különösen arra tekintettel, hogy tegnap Di Natale 2 és Camoranesi góljávsl 3-1-es győzelem Belgium ellen. Végül Toni kettesben kezdett Di Nataléval elől. Nem kezdett De Rossi ami enem meglepett, de övé volt a 10-es mez, amivel én egyetértek (Forza Roma:) vagy esetleg természetesen még Pirlonak adnám ha kéri

popp 2008.05.31. 13:56:13

pallo, Aquilani viszont kezdett, ami meg engem lepett meg. DDR meg szerintem kezdeni fog az EB-n.

vidamszem 2008.05.31. 17:11:20

Szerintem Buffon kezdeni fog az EB-n
hehehe

pallo 2008.05.31. 17:33:48

popp

Én örülltem, hogy Aquilani kezdett, szerintem hihetetlen jó játékos csak nagyon sérülékeny

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.05.31. 22:35:56

Montolivo az ugye, aki egyébként német állampolgár is?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.01. 10:28:49

Azt nem tudom, de azt igen, hogy a német válogatottba biztos beférne.
süti beállítások módosítása