HTML

Forza Italia!

"Olasz testvérek, Itália feltámadott!" - Az olasz válogatott EB-blogja rajongóknak és irigykedőknek.

Friss topikok

  • Altobelli: az Index csinál majd újra Vb blogot, nem valószínű, hogy újra mi írjuk, de úgy tudom lesz, kövesd ... (2010.05.20. 10:56) Nehéz a boldogságtól búcsút venni
  • madbalee: Beavix: Nagyon tuti írás köszi! Raul lett az olaszok Maldinije. (2008.06.30. 23:09) Mindenkinek, aki...
  • madbalee: Giovinco. (2008.06.23. 21:09) Ennyi volt
  • Anti-antifootball: Tudom,hogy az olaszokra gondolsz,de most ez,hogy jön ide?! Eb,Vb érmeket írt és abba meg tudjuk,ho... (2008.06.23. 20:02) Nemi diszkrimináció
  • *KryszSzerelme*Eszty (törölt): A szájpropaganda a marketing fontos része :p (2008.06.22. 20:51) Bestia Negra – spanyol derbi előtt II.

2008.04.26. 18:21 BENIARRIVO

Ne merészeljétek!

Sok olyan ismerősöm van, aki a MU focijának őszinte híve. Ők tudják.  Véget nem érő vitákban próbáljuk egymást meggyőzni arról, amiről nem lehet. Viccelődnek az olaszok macskákkal fennálló sajátos viszonyán meg, hogy valami futball-szerűt is említsek, az időhúzáson, én pedig visszaviccelődgetek a fantasztikus angol nők bámulatos sármján meg a kurva beívelgetéseken.


A szerdai Barcelona-Manchaster United meccs érdekes volt abból a szempontból (is), hogy a Ferguson névre hallgató, Ace Ventura módjára rágózó förmedvény gnóm ismét megmutatta, hogy jó kis edző. A vörösök egész évben nagyszerűen játszanak, bárhol, bárki ellen, bármikor képesek voltak szép és eredményes futballt produkálni, vártuk hát (akarom mondani: várta a nyavaja), majd most szétpakolják a kacska lábon bicegő katalánokat. Erre!? No foci! Mondták a MU drukkerek. Illetve dehogy mondták!!! Inkább olyasmit emlegettek: a Nou Camban tökéletes az Unentschieden, majd otthon!


Akik viszont ezt mondták a szájukkal kifele, azok magukra vették az örök terhét annak, hogy ebben a telibe vert toprongyos életben többé semmilyen alapjuk nincsen az olasz védekezést anyázni. Akik pedig (mint te Sambi), a fentiek említése hallatán csak csibészesen mosolyognak, azok pedig végképp nézzenek magukba. Az öreg skót csataló megint bizonyította, hogy egy igazán nagy csapat képes arra, hogy azt játssza, amit épp megkövetel a haza (no meg az FTSE 100)! Akkor is, ha ez történetesen a védekezés! Minek leszegett fejjel nekirohanni idegenben a Barca-nak, még ha bukdácsol is? Főleg, ha a hétvégén csuda fontos rangadó lesz a kékekkel idegenben (azóta tudjuk, a MU bebukta a derbit, ajaj)! Erre közölte a srácokkal: Majd csak akkor támadunk, ha szólok! Aztán kussolt 90 percig! Cserébe viszont tanári módon blokkolták a gránátvörös-kékeket. (Időnként még Mr Bikanyak is jobb bunkóból rugdosta el a labdákat a Barca támadásokat megállítandó).


Ezek után remélem, nyer is valamit a MU, ha már ilyen szépen megdicsértem őket, másrészt mielőtt bárki a szokásos bugylibicskáját venné elő a tarisznyájából, hogy össze-vissza kaszaboljon, előbb kutasson kicsit a csűrben, a fészerben és a góréban is, nem vitte-e magával az após a kaszát!

12 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://forzaitalia.blog.hu/api/trackback/id/tr91443401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.27. 11:17:19

Igazbeszéd! És szerintem épp itt kell kereseni az angol csapatok Bl sikereinek a kulcsát. Megtanulták ezt a területszűkítős olaszos focit, amit idegenben előszeretettel alkalmaznak még a United is (hisz ezt csinálták Rómában, de még Lyonban is, csak ott első helyzetükből gólt szereztek a mázlisták).

Talán annyi a különbség, hogy ebből védekezésből az olasz csapatok általában nagyszerű kontrákat vezetenek, nem csupán egyszer-kétszer jutnak el az ellen kapujáig 90 perc alatt.

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2008.04.27. 13:32:07

Ferguson zseniális. '99 évben úgy nyertek BL-t, ahogy angol csapattól elvárható. Masszív védekezés, szélső beadásokra remekül érkező csatárok, hajtás a végsőkig.
Közben röhögjünk egy jót ismét a Bayernen.
Most meg kurva jó támadó focit tudnak játszani, váltva ezzel a szerdán látott catenaccioval.
Az még külön kiváló, hogy Ronaldo és Rooney is kezdenek megtanulni focizni. Scholes és Giggs pedig egy generáció példaképei.
A Milan persze sokkal jobb összességében, de azért riszpekt Sir Alex-nek.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.04.27. 16:09:16

szeretném közben felhívni a figyelmet Puhl "fodrász nélküli alkoholista" Sanyira, a szakértőre, aki szerint az Inter jó csapat, de valami mégsem jóóoo!

köszönjük! egyszerűen elképesztő!

Ez a Balotelli tényleg ügyes viszont!

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.04.27. 16:11:34

részemről is riszpekt amúgy Sir AF részére!

samrd 2008.04.28. 12:51:02

Na, én nem mondtam, hogy jó volt az MU Barcelonában, nem is tetszett a játékuk.

Az más dolog, hogy a Barcelona volt otthon (talán, ha lőnek gólt, akkor lett volna meccs).

Szóval olasz és angol foci miatt magamba most ezért nem nézek, de a BL top4-ban körbenézek, és olaszt nem látok, de három angolt igen. Ez így jó és helyes, bár a Milan lehetne a 4. Tudom, hogy ez nem érv, meg a bírók/világ összeesküdött amúgy is az Inter meg a Roma ellen, de jól esik leírni :)

il Magnifico 2008.04.28. 13:42:02

Mi meg majd mindjárt körülnézünk az EB top16 mezőnyében, és jólesően leírunk valamit mi is :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.28. 14:13:27

samrd, de egy hónap múlva már az EB mezőnyét nézegetheted, ahol nem négy, de tizenhat csapat között sincs angol, ráadásul úgy, hogy válogatott szinten egy országot csak egy csapat képvisel.

Egyébként Zambrotta azért olasz;)!

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.04.29. 00:26:48

a három angol csapat kb annyira angol, mint én!!!

hát ja! pont azért nem volt "meccs" (a te fogalmaid szerint) mert a MU 10 emberrel védekezett, és így a világon elég kevés csapat bír gólt rúgni ennek a MU-nak!

A Roma ellen nem esküdött össze senki, egyszerűen nem olyan jók, hogy kiverják a MU-t!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.29. 11:09:23

"Ez a Balotelli tényleg ügyes viszont!"

az biztos, hogy nagyon illik az interbe! ;)
szeretném, ha mourinho is odamenne, esetleg vinné valahogy céronaldót, aztán már csak roy keane-t kell reaktiválni és kész is minden idők legszimpatikusabb csapata.

miklós, magán mindig elcsodálkozom. olyan kedves, jóravaló fiúnak látszik, aztán ilyen súlyos terhet cipel a vállán... :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.01. 19:18:58

Némileg off, de estére hajrá Fiorentina, Forza Viola!

TLR4 2008.05.12. 09:44:15

Forza Italia, forza AC Milan (kár, hogy tegnap kikapott, de azért imádom őket!).

Ja, és Christiano Ronaldo-t légyszi ne hívjátok Ronaldo-nak, mert ugye van egy igazi is, bár ő most sérült és reménykedjünk benne, hogy vissza is fog térni egyszer...

heinrich · http://nst.blog.hu/ 2008.05.12. 17:54:28

Jaaaj, szegény Inter. Ez a Mancini gyerek meg nem tud viselkedni, felesleges tajtékzás a pálya szélén - ez kell a csapatnak valóban, pózőr fasz.

Mire kell a kapcsa? Feszt elhibázom :)
süti beállítások módosítása