HTML

Forza Italia!

"Olasz testvérek, Itália feltámadott!" - Az olasz válogatott EB-blogja rajongóknak és irigykedőknek.

Friss topikok

  • Altobelli: az Index csinál majd újra Vb blogot, nem valószínű, hogy újra mi írjuk, de úgy tudom lesz, kövesd ... (2010.05.20. 10:56) Nehéz a boldogságtól búcsút venni
  • madbalee: Beavix: Nagyon tuti írás köszi! Raul lett az olaszok Maldinije. (2008.06.30. 23:09) Mindenkinek, aki...
  • madbalee: Giovinco. (2008.06.23. 21:09) Ennyi volt
  • Anti-antifootball: Tudom,hogy az olaszokra gondolsz,de most ez,hogy jön ide?! Eb,Vb érmeket írt és abba meg tudjuk,ho... (2008.06.23. 20:02) Nemi diszkrimináció
  • *KryszSzerelme*Eszty (törölt): A szájpropaganda a marketing fontos része :p (2008.06.22. 20:51) Bestia Negra – spanyol derbi előtt II.

2008.06.22. 13:01 BENIARRIVO

Bestia Negra – spanyol derbi előtt II.

Ez a kedves kis gúnynév jutott osztályrészül az olaszoknak a spanyoloktól csupán azért, mert kb Krisztus előtt 67 óta nem bírták tétmeccsen megverni az olaszokat! A tejbetök hispánok! Tetszettek volna egy nyüves EB címen kívül többet, esetleg VB-t is nyerni, és akkor más lenne a helyzet! De neeem, nekik nem elég a világ legszebb és egyik legjobb bajnoksága, nem elég a pótos IFA-ra való világsztár a válogatottakban, egy egész sor kiváló edző (még korábban persze)! NEM! Inkább cseszegessük a jóöreg taljánokat! Ám legyen: akkor most már fúriaként kell lecspani este! És noha most megint van egy bitang jó spanyol csapat, csakhogy a túlsó sarokban ott zihál a francia vértől megrészegült fekete bestia!

Mindjárt a közepébe vágva: be kell, valljam, a spanyolok játéka a legszebb számomra eddig ezen az EB-n! A portugálok és a hollandok is szépen játszottak, de összességében amit a spanyol középpálya és támadók műveltek, az maga volt a totális játék. A Xavi-Senna-Silva-Iniesta négyes, és a Villa-Torres duó nagyszerű focit produkált az oroszok és a svédek ellen, majd pedig némileg variálva a görögök ellen is. Vagy a szokásos spanyol altatást választják, amiből aztán jöhetnek a zseniális ütempasszok, vagy villámgyorsan, 3 húzásból Villa vagy Torres elé varázsolják a labdát, akik pedig eddig igen hatékonyan be is verik a helyzeteket. Ebben a spanyol csapatban legalább 8 klasszis focizik egyszerre, ráadásul közülük 4-5 jó formában is van, pontosabban abban volt eddig. Casillas a tőle elvárhatót hozza, évek óta kirobbanthatatlan a ketrec elől. A védelem. Nos igen, a védelem a gyenge pont, de hát ezt tudtuk. Igaz ez még úgy is, hogy ott játszik egy Ramos nevű fickó, akiből lassan Európa egyik legjobb szélső védője lesz, bár ma könnyen lehet, hogy középen játszik Puyol helyett. A középpályán Senna jól fúrja az ellenfél terveit, pontrúgásai pedig gyilkosak, mint Ted Bundy, Xavi kiválóan gyűjti be a labdákat, helyzetbe kerül, passzol, Silva embertelen mennyiséget fut, és nagyon együtt mozog Villa-val, a kis vashiányos, vérszegény Iniesta pedig legjobb barcelonai formáját idézi: rátekeredik a labdára, forgolódik, megindul, visszaveszi, és olyan tempópasszokat dobál jobbra-balra, hogy tényleg öröm nézni. Villa-t nem érdemes elemezni, egyszerűen a bombaforma mintapéldánya, ráadásul Torres is jól mozog, eddig kissé kevéssé hatékonyan. Upszi: és még nem is szóltam a folyamatosan padozó ultraemberről Fabregas-ról, aki eddig jól lépett be a meccsekbe, és mindig lehet rá számítani, ha a bentiek zsugások közül valakinél elfogy a szufla, mivel ugye neki az sosem fogy el.

Nos, akár bajban is lehetne a squadra, ha nem tudnánk, hogy egy pár okot, ami azért csillapítja az ibériaiak jó kedvét. Egyrészt ez már az egyenes kieséses szakasz, a spanyolok pedig tökélyre fejlesztették a látványos formavesztést és töketlenkedést a világversenyek ezen szakaszában.

Másrészt az ellenfél ugya a fekete bestia, amelynek középpályásai nem szoktak ölbe tett kézzel bóklászni, és nem szokták udvariasan megkérdezni az arra vetődő középpályásoktól, hogy „Hogy szolgál a kedves egészsége? Ha nem bánná, a labdát elkérném!” Itt azonban ma este az olaszok is deficittel küzdenek (és kezdenek), hisz nem lesz Gattuso, és ami még fájóbb, a nagyszerű formába lendülő Pirlo sem! Márpedig, ha a spanyol dirigenseket nem gyalulja szét valaki, és nem passzolják szét ők a spanyolokat, ahelyett őket passzolnák szét, akkor a bestia könnyen nyüszítő vakarccsá válhat. Szerencsére a római nőstényfarkas 3 kölyke idén azért már jó néhányszor kifilézte az ellenfél primadonnáit, most is ezt kell tenni: kőkemény ütközések, labdaszerzés, fejjátékban a testi fölény kihasználása, egyebek. Egyszerűen meg kell fojtani, ki kell herélni, atomjaira kell porlasztani az ellenfél középpályáját. Jelezném, hogy nekem vannak kósza emlékeim egy idei AS Roma - Real Madrid párharcról, amikor a fehér búzák ún. karmestereinek rohamai egymás után hulltanak el a római falanxokon, hogy aztán saját vérükbe fulladjanak. Íme, a követendő példa! Persze ezúttal egy ravaszabb és jóval jobb középpálya indul majd meg, de a feladatra minden kétséget kizáróan alkalmas a fenevad! Ha nem sikerül, akkor bizony a kis spanyol ürgék átpasszolnak az olaszok feje felett, és ha például Villa egyegyezik Chiellini ellen, akkor az bizony komoly fejtörést okozhat. De nem fog, mert a bestia épp most kapott erőre, és azért lássuk be, most, ez ellen a fúria ellen derül majd ki, mire is képes a hispán banda, mert hát az eddigi ellenfelek nem voltak épp combosak. Két megoldás kínálkozik a spanyolok végleges szétszecskázására miután a derékhadat kettéroppantották: egy a labdával békét kötő Toni-nak felpasszolni mindent, és ő majd befejelni, berúgja, ahogy szokta egyébként. Vagy pedig Cassano és/vagy Del Piero betörésekkel kell zavarba hozni a védelmet, mert bizony Marchena-t vagy épp Albiol-t könnyen lehet arcpirító helyzetbe hozni. Ööööö, nyilván más megoldás is érdekel!

A meccs még el sem kezdődött, és az egyébként nagyszerű  és szimpatikus  spanyolok már most küzdenek a múlttal, az olaszokkal kapcsolatos félelmeikkel, meg persze sudribunkó kapitányukkal, akinek Gattuso elleni kirohanása még csak rendben volna, de hogy Ramos-t is kipécézte magának, hát azt nem nagyon értjük. Ugyanakkor az is igaz, hogy a vén salabakter eddig alapvetően jól keverte a kártyákat, viszont még nem volt szüksége válságmenedzsmentre, amire ma este van azért némi esély.

Rendkívül szimpatikus nevű és érzületű spanyol kollégánknak pedig végezetül az alábbiakat üzennénk: pro primo: a spanyol csapatnak akkora orrvérzése lesz ma este, mint a kedves és nagyszerű druszának 14 éve; pro secundo: a levezetés szépre sikerült, ám több helyen sántít, ráadásul minden főbb pontja (pöröly a lengőbordán, egyenesek a fejen) épp olyan távol áll a spanyol focitól, mint Reggio Calabria Galíciától; pro tercio: Cicciolina ideje valóban lejárt, immár két évtizede, javaslom néhány vonatkozó és hasznos internetes oldal áttekintését a jelenlegi olasz „trónörökösök” megismerése érdekében.

A fekete bestia pedig már becserkészte következő áldozatát....

5 komment

Címkék: olasz foci spanyol fenevad eb2008 bestia fúria


A bejegyzés trackback címe:

https://forzaitalia.blog.hu/api/trackback/id/tr40533468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.22. 14:47:30

Na ez egy jó cikk, mert nem szűkkeblű a szimpatikus ellennel sem, de az olaszok valós esélyét is felvillantja a Seleccion ellen. És van annyira szellemes is, mint a feszt gyalázkodás!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.22. 16:33:43

Szerintem egy átlagos spanyol-drukkernek (mint nekem) semmi különösebb baja nincs az olasz focival. Nagyon jól tudjuk, hogy annak nem a catenaccio, hanem a taktikus játék a lényege.

Egy valamivel van bajunk, vagy legyen inkább: bajom: a hisztivel. Nem elsősorban a játékosokéval (sokszor azzal is), hanem a közegével. Az olaszok nem tudnak veszíteni, talán még kevésbé, mint a németek. Még akkor sem, amikor nem érdemelnek győzelmet.

Én például 2006-ban kifejezetten szurkoltam az olaszoknak, mert akkor látszott az egész csapatukon, hogy mindent alárendelnek a játéknak. Akkor - furcsa módon - alig is volt panaszkodás és nyafogás a bírók, a szél, a fű meg a szemét ellenfelek meg a szemét ellenfelek még szemetebb edzői miatt, akik nem átallanak továbbjutni a csoportjukból. Amikor ezt a hisztit levetkőzik, az olaszok kifejezetten szimpatikusak. De ez a hiszti abból adódik, hogy nem viselik el a vereséget.

2002-ben a spanyolok ellen sokkal nagyobbat csalt a bíró, mint Itália ellen. Mégis, a túlnyomó többség az olaszok ellenire emlékszik jobban. Miért? Azért, mert beindult rögtön a hisztipropaganda. Ugyanaz, ami most Van Basten kapcsán, a meg nem adott lesgól, a norvég-svéd bírók és egybek kapcsán.

Tudomásul kéne venni, hogy része a játéknak a tévedés, és az olasz szurkolók még mindig jobban ki vannak elégítve, mint a spanyolok, hiszen mégiscsak nyertek egy vébét, az utóbbi harminc évben pedig további egy vébét és egy Eb-t is. Spanyolországnak (noha futballkultúrája és játékosainak képességei predesztinálnák a sikerre) már 44 éve éheznie kell. És mégse mindig a bíróval meg az ellenféllel jönnek. Pedig jöhetnének (és nem csak 2002 miatt).

Szóval, számomra (az eddig mutatott káprázatos játékon túl) ilyesféle tényezőkben ragadható meg, hogy ma este miért a spanyolokért fogok szorítani.

Gotama 2008.06.22. 17:46:54

2002ben az olaszoktól 5 gólt vettek el 3 meccsen!
Talán ez lehet az oka (a spanyolokéra nem emléxem). A délamerikai bíró később be is bukott asszem...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.22. 17:57:05

Gotama:

Na, pont ezt írtam. Ez a jellemző. A sokkal nagyobb csalásra nem emlékszünk, mert a spanyolok nem kürtölték vele tele a világot.

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.06.22. 20:51:50

A szájpropaganda a marketing fontos része :p
süti beállítások módosítása