HTML

Forza Italia!

"Olasz testvérek, Itália feltámadott!" - Az olasz válogatott EB-blogja rajongóknak és irigykedőknek.

Friss topikok

  • Altobelli: az Index csinál majd újra Vb blogot, nem valószínű, hogy újra mi írjuk, de úgy tudom lesz, kövesd ... (2010.05.20. 10:56) Nehéz a boldogságtól búcsút venni
  • madbalee: Beavix: Nagyon tuti írás köszi! Raul lett az olaszok Maldinije. (2008.06.30. 23:09) Mindenkinek, aki...
  • madbalee: Giovinco. (2008.06.23. 21:09) Ennyi volt
  • Anti-antifootball: Tudom,hogy az olaszokra gondolsz,de most ez,hogy jön ide?! Eb,Vb érmeket írt és abba meg tudjuk,ho... (2008.06.23. 20:02) Nemi diszkrimináció
  • *KryszSzerelme*Eszty (törölt): A szájpropaganda a marketing fontos része :p (2008.06.22. 20:51) Bestia Negra – spanyol derbi előtt II.

2008.06.04. 17:48 Altobelli

A milánói furcsa páros

Futballberkekben időről-időre felbukkannak olyan párosok, akiknek a neve egyértelműen összeforr. Ehhez az kell, hogy a pályán elfoglalt helyük alapján egymás után olvashassuk a neveiket, illetve, hogy rengeteg időt töltsenek el együtt ugyanabban a csapatban.
A Milan és az olasz válogatott középpályáján évek óta megszokhattuk, hogy a Pirlo-Gattuso páros egymás mellett szerepel, elválaszthatatlanok és ha valamelyikük nem játszik, akkor már a névsor felolvasásakor is furcsán hangzik az egész.
Külseje alapján egyikük sem egy Árgyélus királyfi, de mindkét játékosnak van egy-egy olyan markáns tulajdonsága, ami alapján a saját posztjukon a világ legjobbjai közé tartoznak. Pirlo az irányítókészségével, Gattuso pedig a küzdeni tudásával, akaratával emelkedik ki a mezőnyből. Ezzel természetesen korántsem mondtam újat, de ha a Milan és az olasz válogatott hatékonyságának magyarázatát keressük, akkor már meg is van a kulcs. A belső középpálya két alapvető feladatához megtaláltuk a megfelelő embereket, akik szerencsére együtt, egy csapatban bontakoztak ki igazán, megoldhatatlan feladat elé állítva a legtöbb ellenfelet.


Andrea Pirlo
A válogatottban és a Milanban is 21-es számmal szereplő 29 esztendős irányító a Brescia-ban kezdte a pályafutását, ahonnan egy halom pénzért az Interhez került. Morattiék rendre kölcsönadták, hogy aztán 2001-ben elcseréljék a Milannal a jó nevű Guglielminpietro-ra. (Hosszú nevű barátunk azóta nem lett BL-győztes és világbajnok, Simeone segítője a River-nél). Pirlo mondhatni meghálálta a bizalmat és az Ancelotti által kényszerhelyzetben kitalált, hátravont irányító posztján a világ legjobbja lett. Talán Redondo és Guardiola játszottak hasonló szinten ezen a poszton. Több mint 200-szor játszott a Milanban és eddig 47-szer az olasz válogatottban. Az U21-es válogatott sztárja volt, ahol egy ízben a magyarok elleni 1-1-es mérkőzésen Bernáth Csaba góljára válaszolt. Én azt szoktam figyelni a Milan meccseken, hogy viszonylag lassú, monoton mozgással hányszor ér labdához. Minden támadás keresztül megy rajta, ami néha lassítja is a játékot, de amikor Pirlo igazán jó formában van, akkor hihetetlen módon megtalálja azt az irányt amerre a labdával fordulhat, vagy amerre akár röviden, akár hosszan teheti. Legutóbb a belgák elleni három lövőcseles beadása is ilyen volt, addig kereste a helyet, amíg viszonylag üresen tudott beadni. A másik, ami teljesen parádé, az a szabadrúgáslövő technikája. Kicsit alárúg, mint Juninho és ugyanúgy bukik le a labda mint a brazilnál és még valahogy kacsázik is a levegőben.
A 2006-os Vb után legalább annyira megérdemelte volna az Aranylabdát, mint Cannavaro, de bamba antilop arca talán nem felelt meg a médiaideálnak, így lemaradt a címről. Mivel átaludta a teljes idei szezont jó esély van rá, hogy az Eb-n újra kiemelkedőt nyújtson.


Gennaro Ivan Gattuso
Rino Gattuso már gyerekkora óta Milan-szurkoló, így 2001-ben nem volt kérdéseses, hogy a sok kérő közül, melyiknek az ajánlatát fogadja el. A Perugia, a Rangers és a Salernitana voltak pályafutásának állomásai. Stílusa alapján a mai Rangers-ben is megállná a helyét, de a technikai tudás kiemelné a sok falábú közül. Lényegében semmi bajom velük, de ennél rosszabb csapat még sohasem játszott európai kupadöntőt, úgyhogy negatív. Gattuso játékában az a legjobb, hogy nem ismer lehetetlent, és amikor elkapja a fonalat úgy rohangál labdára éhesen, mintha tényleg az élete múlna rajta (Igaza van.) Számomra a legemlékezetesebb mérkőzése a tavalyi BL elődöntő volt, amikor C.Ronaldot számtalanszor kipakolta a pályáról, közte jó néhányszor szabályosan, majd elvette és megjátszotta a labdát, majd visszanézett a sírásra görbülő szájú szájbergyerekre. (A portugálok és a svédek mindenképpen jussanak tovább a csoportból, mert C.-t és Zlatan-t akarom látni szenvedni. Remélem kihagynak tizenegyest vagy ziccert amivel kiesnek.)
Gattuso 30 éves elmúlt és idén azt rebesgetik, hogy komolyan gondolkozik a klubváltáson. Szóba jött a Bayern és több angol csapat is. Bízom benne, hogy marad a Milanban. Az Eb-n meg kell harcolnia a posztjáért, de az biztos, hogy ha lehetőséget kap nem fog csalódást kelteni. A mai napig 51-szer szerepelt az olasz válogatottban és csakúgy mint Pirlo világbajnok és kétszeres BL- győztes. Az európa-bajnoki cím még hiányzik a tarsolyából, reméljük most sikerül és akkor Donadoniból is kirázhatja a lelket, mint Lippiből a Vb-döntő után.

21 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://forzaitalia.blog.hu/api/trackback/id/tr58503774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp 2008.06.04. 18:17:04

Bizony a Roma párosa, Aquilani és De Rossi igencsak szorongatja, a két öregedő Milanost, de ha eltekintek az elfogultságomtól azt kell mondjam, ha Donadoni e négy közül bármelyik kettőt (úgy értem a Gattuso-Pirlo, De Rossi-Aquilani, Gattuso-Aquilani vagy De Rossi-Pirlo tandemek közül) választja már nem hozott rossz döntést.

Csörszike 2008.06.04. 18:24:28

nekem teccet a cikk!
azt meg honnan szedted elő, h guly micsinál manapság? wikipedia?
és kit raknátok melléjük 3.nak? én de rossit. csatárnak meg a belgák ellen kezdő 3ast, a csoportkör után pedig di natale helyett del pierot.
ja, canna helyére meg behúznám panuccit, gamberiniben kissé kevésbbé bízom, mint a jóöreg panucciban...két szélén meg zambrotta, grosso.

madbalee 2008.06.04. 19:41:36

Az igazi elválaszthatatlan páros a Nesta-Cannavaro volt az ezredfordulón. Emlékszem szinte 1 kommentátor sem mondta ki egyedül egyik nevet sem:)

popp 2008.06.04. 20:12:36

De Rossinak nálam mindenképp helye lenne a kezdőben, akár Rino helyén is. De most hogy védelmünk gyengült már középpályán meg kéne szűrni az ellenfél akcióit, úgyhogy játszhatnának ketten együtt is. Nálam egyébként Aquilani is belefér a képbe, azért DDR és AA meggyőzőbb volt az idén a két milánóinál.

CsB 2008.06.04. 21:17:55

buffon, zambro, panucci, nesta, grosso, a kis argentin-olasz-juvés, gattuso, pirlo, de rossi, toni, del piero,

eb győzelem

CsB 2008.06.04. 21:20:19

ja, és p.maldini még most is beférne a balhátvédbe/középre (volt hogy idén a védelem közepének jobbján játszott a milanban),

és még úgy 10 évig be is férne.

már várom hogy lássam a fiát játszani.

Gotama 2008.06.04. 21:54:20

Hála a magasságos indexcímlapnak, végre rátokleltem! Nagyon jó blog, már elolvastam a régebbi postokat, néhányon visítottam:D
ON
Mindketten nagyon nagy focisták, megkönnyebültem, h Gatta marad nálunk (bájern pff...) Kérdésem:
Olasz-holland döntő lehetséges?
Forza Italia! Forza Milan!

grigorij (törölt) 2008.06.04. 22:26:01

A harmadik... Hát egy "szürke" gyereket azért nem kellene kifelejteni! A robot! Ambrosini... Szerintem sorok lesznek, mert ahogy a rómaiak, úgy a három milanos is vakon ismeri egymás gondolatát... Ezért sajnálom a kva jó formában lévővő Pippót... Cassano mi a francot keres a keretben?

Csörsz 2008.06.04. 22:33:52

lehetséges. olasz csoport továbbjutói a spanyol-svéd csoportévaé jáccanak, és a döntőben kerülhetnek újra össze az azonos csop.ból érkezők. mint 4 éve, akkoris 2 por-gre volt...

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.06.05. 00:26:16

a hollandokkal nem kell játszani csak amennyit naygon muszáj, hiszen Sneijder most mondja épp hogy az olaszok fosnak a hollandoktól! :)

Pippo bizony!

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2008.06.05. 08:13:54

Nem tudom Sneijder mit akar, Seedorf még mindig jobb nála a posztján. Gattuso hétfőn megeszi vacsorára. Jól látom, hogy a hollandok rastahajú nélkül indulnak? Ez így kevés lesz, Van Basten ezt igazán tudhatná

ACM 2008.06.05. 08:17:37

Pirlo nem volt valami nagy formában az utóbbi időben, remélem, az EB-re összeszedi magát.

Jó lenne, ha egyszer már az EB-n is kijönne a lépés. Maldinit, Tottit és Pippót még sokáig fogom hiányolni, bízom benne, hogy a srácok játékukkal feledtetni tudják a hiányukat.

Csekonics · http://Csekonics 2008.06.05. 08:18:08

Grigorij: Igen, a 4. középpályás is egyértelmű - a felsorolás alapján- persze, hogy Seedorf lenne...Régebben a komplett hátvédsort adta egy az egyben a Milan(Tasotti-Baresi-Costacurta-Maldini) ma úgy tűnik, a középpályát, de legalább is a gerincét. Jó ez így. Az esélyekkel kapcsolatban: nagy kár, hogy az elején nem lehet taktikázni, mert minden meccs kell. De FORZA, FORZA!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.06.05. 09:38:05

minden tiszteletem ezé a két emberé, kurvajó, még kettőt kell aludni, dee már félek! :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.05. 17:06:55

Azért Cannavaro mit művelt már a második gól előtt!

madbalee 2008.06.05. 20:20:22

Mekkora zsugát adott Grossonak. Jó volt újra megnézni:)
Ezek a passzok hiányoztak Pirlo-tól mostanában.

madbalee 2008.06.06. 07:30:44

Ja és Gila lehellet finom passza DP-nek a második gólnál sem semmi.

szferi 2008.06.06. 09:13:19

olasz-holland döntő nem lehet, az elődöntőben futhatnának össze. Ha egyáltalán valamelyikük ilyen messzire jut.
süti beállítások módosítása