HTML

Forza Italia!

"Olasz testvérek, Itália feltámadott!" - Az olasz válogatott EB-blogja rajongóknak és irigykedőknek.

Friss topikok

  • Altobelli: az Index csinál majd újra Vb blogot, nem valószínű, hogy újra mi írjuk, de úgy tudom lesz, kövesd ... (2010.05.20. 10:56) Nehéz a boldogságtól búcsút venni
  • madbalee: Beavix: Nagyon tuti írás köszi! Raul lett az olaszok Maldinije. (2008.06.30. 23:09) Mindenkinek, aki...
  • madbalee: Giovinco. (2008.06.23. 21:09) Ennyi volt
  • Anti-antifootball: Tudom,hogy az olaszokra gondolsz,de most ez,hogy jön ide?! Eb,Vb érmeket írt és abba meg tudjuk,ho... (2008.06.23. 20:02) Nemi diszkrimináció
  • *KryszSzerelme*Eszty (törölt): A szájpropaganda a marketing fontos része :p (2008.06.22. 20:51) Bestia Negra – spanyol derbi előtt II.

2008.06.09. 08:00 il Magnifico

Ma este: Hollandia-Olaszország

Persze el tudnánk annál kellemesebb sorsolást is képzelni, ami van, de ne felejtsük el, hogy ez a csoport elsősorban az olaszoktól olyan halálos. A sorsolás óta nem véletlenül van pisiszag a holland és a francia labdarúgó szövetség székháza környékén: tudják jól, hogy valamelyiküknek csak három meccsből fog állni az EB. A románok ezzel szemben örülnek a sorsolásnak, így legalább nem támaszt velük szemben senki olyan elvárást, amit egy ennél sokkal gyengébb csoportban sem tudnának teljesíteni. Na jó, a hollandok elleni meccstől azért egy kicsit mi is tartunk.

Az Oranje rendelkezik az egyik legerősebb kreatív szekcióval az egész mezőnyben. Mivel velük szemben a világ legjobb védekező középpályája fog felállni, arra tippelünk, hogy a lényeges kérdések az olasz kaputól mért 35. és 50. méter közötti sávban fognak eldőlni. Nem aggódunk amiatt, hogy a középszert alulról karcoló holland belső védőknek bármilyen ötletük lenne Luca Toni hatástalanítására, vagy hogy a mellette kezdő támadó – legyen az Di Natale, Del Piero vagy Cassano – ne tudná korlátlan mennyiségű köténnyel ellátni az emberét. Ugyanakkor arról sincsenek illúzióink, hogy Cannavaro nélkül sikerülhet levédekezni Van Nistelrooyt, ha hagyjuk, hogy a középpályáról Sneijder és Van der Vaart tömjék őt labdákkal. A feladat nem egyszerű: szét kell futni és ütközni a holland középpályát, így véleményünk szerint Gattuso és De Rossi helye az általánosnál is kevésbé kérdőjelezhető meg a kezdőben.
 
Van Basten nyilván rendkívül szerencsésnek érzi magát, amiért a legutóbbi három sérültje – Babel, Van Persie és Robben – gyakorlatilag ugyanarról a posztról esett ki, így komoly fejfájást okozhat neki, hogy kivel oldja meg a balszellőt. Azért megmaradt lehetőségek sem túl megnyugtatók olasz szempontból: a legvalószínűbbnek Affelay játéka tűnik, de az sem kizárt, hogy Kuyt kap helyet a kezdőben, vagy egy pálfordulással két centert – Van Nistelrooyt és Huntelaart – is pályára küld a holland edző. Utóbbi esetben aligha lenne nélkülözhető Marco Materazzi. Az olasz felállásban nem számítunk nagy meglepetésekre, bár a védelem összeállításánál csak tippelgetni tudunk. A középpályáról bizonyára Pirlo fog irányítani, a széleket pedig Camoranesi és Di Natale vagy Del Piero veszik birtokba.

Szóval, ha sikerül lezárni a holland középpályások előtti területeket, akkor nem lehet gond. Ha nem, még akkor sincs minden veszve, de akkor egynél valószínűleg többször is mattolni kell majd Van der Sart a három ponthoz. Nem mintha ez gondot okozhatna. A legnagyobb félelmünk az, hogy Van Basten pályára küldi Khalid Boulahrouzt is, aki a harmadik olasz gól és a kiállítása között eltelő öt percben 3-4 játékost is képes lehet hordágyra tenni.

Tippjeink a kezdőcsapatokra:
Olaszország: Buffon – Zambrotta, Panucci, Materazzi, Grosso – Gattuso, De Rossi, Pirlo – Camoranesi, Di Natale – Toni;

Hollandia: Van der Sar – Ooijer, Heitinga,  Bouma, Van Bronckhorst – Sneijder, Engelaar, Van der Vaart, De Jong, Affelay – Van Nistelrooy.

A végére pedig egy kép kommentár nélkül:

6 komment

Címkék: foci csapat eb2008


A bejegyzés trackback címe:

https://forzaitalia.blog.hu/api/trackback/id/tr87510394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidamszem 2008.06.09. 08:18:52

hát igen... Para meccs! Talán a legparább az egész EB-n. De legalább túlleszünk rajta... Nagyon jók a hollandok. Ám valamiért azt gondolom, hogy ha ma meglesz ez a meccs, akkor összezavarodnak, és a trianonisták közül megy valaki majd tovább...
Remélem nem így lesz!! Szóval hajrá hajrá szép narancsmez! De csak holnapotól!

Gotama 2008.06.09. 10:25:47

Van Basten isten! Miatta lettem Rossoneri, és olaszfan. Remélem ez a két csapat megy tovább, és az elődöntöben újra találkozunk!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.09. 14:49:17

Panunak van egy kisebb sérülése, úgyhogy nem tudom mi lesz a védelmnél. Szögleteknél viszont igazi érdekes tarck találkozó van kilátásban, a Mátrix-Boularouz összecsapásoknál.

hahah 2008.06.09. 23:15:32

Kicsit arcos lett ez a bejegyzés. :D Bénák voltak az olaszok, de nem kicsit.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.10. 02:09:36

Lesz ez még jobb, továbbra is bízom a továbbjutásban.
süti beállítások módosítása