HTML

Forza Italia!

"Olasz testvérek, Itália feltámadott!" - Az olasz válogatott EB-blogja rajongóknak és irigykedőknek.

Friss topikok

  • Altobelli: az Index csinál majd újra Vb blogot, nem valószínű, hogy újra mi írjuk, de úgy tudom lesz, kövesd ... (2010.05.20. 10:56) Nehéz a boldogságtól búcsút venni
  • madbalee: Beavix: Nagyon tuti írás köszi! Raul lett az olaszok Maldinije. (2008.06.30. 23:09) Mindenkinek, aki...
  • madbalee: Giovinco. (2008.06.23. 21:09) Ennyi volt
  • Anti-antifootball: Tudom,hogy az olaszokra gondolsz,de most ez,hogy jön ide?! Eb,Vb érmeket írt és abba meg tudjuk,ho... (2008.06.23. 20:02) Nemi diszkrimináció
  • *KryszSzerelme*Eszty (törölt): A szájpropaganda a marketing fontos része :p (2008.06.22. 20:51) Bestia Negra – spanyol derbi előtt II.

2008.06.18. 08:28 BENIARRIVO

„Grande risposta”

Donadoni szerint tegnap este csattanós választ adott az olasz nemzeti tizenegy mindenkinek, aki kételkedett, tamáskodott vagy kritikát fogalmazott meg (amúgy teljes joggal) a csapat eddigi teljesítménye kapcsán. Az olaszok valóban eddigi legjobbjukat tették le a Leitzgrund gyepére! Most persze írhatnám, hogy mi már megmondtukelőre, miszerint olasz továbbjutás lesz itten!

A meccs előtt egyszerű volt a képlet: nyerni kell, a hollandoknak legalább 1 pontot behúzni, és akkor helyre áll a világ rendje. Hogy végül pont ez történt, abban megint szerepet játszott az események kedvező alakulása. Donadoni nem vállalt extra kockázatot (sőt, semmekkorát), és a Cassano-Toni  párost küldte fel gólfelelősnek, mint kiderült, hiába! A mérkőzés elején a labda többet volt a franciáknál, de az olaszok jártak közelebb a gólhoz: előbb Toni lőtt bíztatóan, majd Panucci fejelt közelről, és csak Makelele tudta megakadályozni az olasz találatot. Közben Ribéry megsérült, jött a csere, no meg a francia kételyek, miszerint a szinte egyetlen igazi karmester nélkül mi lesz a gallokkal. Még mielőtt meglelték volna a választ, jött egy büntető. Az élénken és jól játszó Pirlo remekül tálalt Toni elé, Abidal pedig szépet rúgott a gólhelyzetben lévő csatár alá. Pirlo megítélt büntetőt oda lőtte, ahol nem járt még kapus tizenegyesnél (eztszedkigecó). (Gondolom, a tizenegyes és a kiállítás jogosságán az elvakult francia drukkerek sem hőbörögnek.) Innentől persze a francia góllövésnek, illetve továbbjutásnak annyi esélye maradt, amennyit az olaszok engednek. A nádszál ragazzo-k ezt meg is tették, és az emberhátrány ellenére a franciák voltak aktívabbak a félidő hátra lévő részében.

A második játékrészben az olaszok megint nem nagyon akartak focizni, míg a franciák próbálkoztak: Henry és Benzema lövése jelezte, ebből baj lesz, ha így megy tovább. Itt azonban szolídan megkérdezném, mint már korábban is, hogy amikor Domenech a kiállítás után Nasri-t vette le, vajon mi lehetett a célja? Ezt követően ugyanis nem volt, aki összegereblyézze a labdákat és forintos zsugákat adjon a többieknek (a védelemből a középpályára fellépő Clerc ugye erre nem igazán alkalmas). A továbbjutás akkor dőlt el, amikor második félidőben Hollandia vezetést szerzett a románok elleni derbin, majd pedig De Rossi helyezte a lasztit a francia kapuba egy a sorfalon megpattanó lövést követően (ez volt Henry 2. gólja az EB-n). Innentől kezdve nem nagyon volt apelláta: bár a franciák továbbra is erőlködtek, néhány helyzetig is eljutottak, de ez a válogatott nem mutatott az égvilágon semmi olyat, amitől tovább kellett volna jutniuk. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy ha Benzema lövése a 74. percben beakad (amire jó esély lett volna, ha nem Gigi áll a kapuban), akkor még lehetett volna egy izgalmas utolsó negyed óra. Nem lett, közben a hollandok újabb gólt gurítottak csűrtek (ezúttal van Persie volt eredményes az 1. félidőben beköszönő Huntelaar után), a franciáknak kijött az aranyerük a sok erőlködéstől, a románok pedig jellegtelen szürkeségben tűntek el az EB-ről.


Összességében azért bánjunk óvatosan a hozsannával, hiszen a továbbjutás ellenére a korábbi gondok nem múltak el! Ezúttal a legfeltűnőbb Toni szerencsétlenkedése volt: ennyi helyzetből illene legalább egyet gólra váltani. Emellett Perrotta is borzolta az idegeinket rendesen. Dicséret illeti viszont Buffon-t, akinek ritkán kellett ugrálnia, de néha bizony rajta kívül mindenki kapitulált volna. Sokat dolgozott De Rossi, és végre jól játszott Pirlo! Örüljünk a tegnap estének, kicsit röhögjünk a sok okos megmondó emberen, no meg Domenech-en, és készüljünk a spanyolok elleni vasárnapi meccsre, ami vídia keménységű lesz, főleg Pirlo és Gattuso nélkül!

18 komment

Címkék: olaszok italia forza eb2008 továbbjutás ragazzo


A bejegyzés trackback címe:

https://forzaitalia.blog.hu/api/trackback/id/tr33526620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2008.06.18. 11:18:22

Szegény Henry, kétszer is ugyanúgy tette bele a bal belsőt az Eb-n, ezt hívják 'death touch'-nak az angolok.
Várhidi persze megmondta, hogy csatárt nem szabad a sorfal szélére állítani, mert óhatatlanul belenyúl a lövésbe, hát marhaságot rég hallottam.

rp 2008.06.18. 12:35:32

tóni már az első meccstől kezdve feltűnően használhatatlan. nem működnek a testrészei, agya pedig sosem volt. nem értem miért ragaszkodnak hozzá, ha egyértelműen látszik hogy itt neki nem megy.

egyébként meg olvasói köszönet a blogért, erről az eb-ről ennyi értelmes magyar nyelvű mondatot egy helyen még nem találtam.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 13:12:13

Azért Toni egy mozdulatával eldöntötte a meccset és sok esetben csak centik választották el góltól, az oxizása meg káprázatos volt.

Beavix 2008.06.18. 13:15:56

Kedves Sporttársak!

Olvastam itt néhány elfogultságot, most aztán én is írok néhány nem kevésbé bődületes baromságot, rajtam is szórakozzon a köz!

Először is szögezzük le, hogy a) ez egy olasz blog b) mi vagyunk az aktuális világbajnokok, tehát a világ legjobb csapata a squadra azzurra (úgyhogy olvasóink hovatartozástól függetlenül lesznek szívesek a továbbjutásunkra egy grappát elszopogatni, azzal senki sem jár nagyon rosszul). Aztán gyorsan tegyük hozzá, hogy ez pont minden meccs azon 20-30 percére igaz, amelyikben a squadra méltóztatik focizni. Ez most az 5-35. percig tartó időszak volt. Felhívnám jóakaróink figyelmét, hogy az első 3 ziccert még 11 francia ellen alakítottuk (és hagytuk) ki. Amúgy ezek a helyzetek a hollandok ellen is megvoltak (Toni ott is kihagyta őket).

A mák: hát SZVSZ nagy tornát csapat mák nélkül még nem nyert (a 2002-ben toronymagasan legjobb braziloknak is szükségük volt a döntőben Kahn hibájára). Aztán meg volt egy Grosso kapufa, na az is mák, meg az 5-6 kialakított ziccer is mák...

Mindegy, ezt lehet máshogy is látni, csak dohogni meg fröcsögni rajta már nem biztos, hogy megéri. Az EB most indul, eddig láttunk mindenkitől valami mutatott játékot, hát ez kb annyi info, mint ha egy nyerő számot megmondtak volna az 5-ből a lottón - még mindig ugyanannyi esélyed van nyerni ha játszol, mint ha nem.

Ami szép és jó tehát, hogy látjuk, hogy tudunk focizni (végre gyors lebdakihozatalok, kényszerítők, a klasszikus olasz cspadázós letámadás, Prilo mélységi passzai), ami miatt meg kapjuk a kritikát az az, hogy enmnek ellenére, 60 percig megint pihentünk és öltük a focit, meg a franciákat (akik készségesen haldokoltak). Mindegy, a spanyolok is pihentetnek, nekünk is jár (magunknak harcoltuk ki, hogy izgalommentes legyen), csak akkor nem köll nyafogni, hogy a világ nyelve Hollandia fenekében vájkál. (Amúgy ajánlom, hogy aki lelkeskedve akar hozzászólni, az menjen a holland blogba és ott áradozzon, ahelyett, hogy itt fröcsög, és akkor rendben is vagyunk, ugyanaz az eredmény, csak negatív helyett pozitív hozzászólásokkal vagyunk tele, és mindenki happy).

De: a spanyolok ellen ez bizony nem lesz elég. Pirlo hiánya kozmikus űrt kelt a középpályán, mert tegnapi formájában játszva tökéletesen helyettesíthetetlen jószág (ellenben Gattusonak talán jót tesz, ha higgad egy picit). Xavi és Iniesta meccsenént 12 kilométert futnak, Torres nem csak a női szíveknek életveszély, Villa pedig pontosan azokat a helyzeteket értékesíti, amikre mi képtelenek vagyunk rávenni Tonit. Ráadásul Senna pont annyira jó szűrőposzton, mint a mieink, támadásépítésben is használható, és nagyon fontos lenne minden védekező harmadbeli kifejelt labdát begyűjtenünk majd, hogy ne mi adjuk a tarackjához a lőszert.

Tehát megint a középpálya lesz a döntő (lassan sajtóakkreditáltatom magam, akkora közhelyekre vagyok képes), de viccen kívül, nagyon fontos lesz a "lepattanók begyűjtése", támadásban a spanyolok lelassítása, agresszív lecsapdázása és abból a gyors kihozatal. 90 perc kőkemény meló Pirlo és Gattuso nélkül: a giallorossik most bizonyíthatnak - Roma a morte jelszóval kell fölállnunk a középpályán, természetesen a Milan motor Ambrosini személyében ezúttal is dolgozik majd.

A védelmükben bízhatunk: Puyol szezonjára való tekintettel nem túlzás kijelenteni, hogy a jobbhátvéd Ramoson kívül maguktól is összezavarodnak. Ellenben kételyeim vannak, hogy Toni pont Casillasnak fog mesterhármast akasztani (adjuk be a hitgyülibe Gera mellé, vagy itassunk vele gumibogyószörpöt, vagy elektrokonvulzív terápia, vagy hidraulika mittudoméjn, csak vegyük már rá valahogy, hogy értékesítsen a meccsenkénti 4-5 ziccerből legalább megszámlálható mennyiséget).

Én optimista vagyok, semmi kételyem nincs afelől, hogy megnyerjük a tornát. De afelől sem, hogy ez minimum olyan nehéz lesz, mint egy bálnának nyolcasikreket szülni.

Forza Italia!

Beavix 2008.06.18. 13:55:26

Annyi még, hogy külön hozzászólásban fat respect és thanksgiving turkey a hollnadoknak (nem mintha különösen nehéz dolguk lett volna, tették amit kell).

Altobelli: a Football Manager keményebb függés mint a heroin. Valószínűleg ezért nem lep meg a hollandok jó szereplése. Elvakult és a számítógép előtt éhen pusztuló managerjátékosok úgy 2002, 2003 tájékán már biztosak voltak benne, hogy a Sneijder, Robben, van der Vaart féle generáció nagyon csibész módon fog kibabrálni néhány csapattal, olyan aggyal játsszák a focit, hogy a védők csörgőlabdajátékosokhoz és ruhapróba-babákhoz hasonlatosak ellenük.

Csak hogy én is elhelyezzek némi rúzst a tulipános ánuszon - a csoportkör alapján megérdemlik. De régi politikusi igazság, hogy a párt elég, ha a választások napján jól áll... lehet eső lehet jég.

Forza Ragazzi!

orangeinvasion 2008.06.18. 15:31:35

Beavix, simán egy szimpla köszönjük elég lett volna...:-))))

Beavix 2008.06.18. 16:07:40

Kedves Sporttársak!

(Írom e kommentet az Indexes részlegnek, Forza Italián van egy csomó indexes komment, ami nem látszik (még mindig), természetesen szükséges az indexes bloggerek "hozzáadott értéke" ahhoz, hogy e megnyilvánulás elnyerje értelmét.)

Félre ne értsük egymást, természetesen a miáltalunk féltett squardát, blogunk gyöngyszemét természetesen érheti kritika, majd megvédjük :) (egyébként meg nem szorul védelemre, hiszen épp most takarította el az afro-magic válogatottat útjából, és egy sebességgel magasabbra kapcsolva, ámde teljes nyugodtságban és cabrio-sunshine feelingben kocsikázik az EB cím felé).

Továbbra is az olasz válogatottal kapcsolatos észrevételeket várjuk. Ha van építő hozzászólásotok, akkor nosza rajta. Én az olyanokat, hogy a digók kapnak egy "hatost a spanyoloktól", "mákjuk van", "és egyébként meg szarok" nem sorolom ezek közé. Önmagában még az se nagy baj, ha valaki ezt gondolja. Az sokkal problémásabb, ha nem gondol emellé még valamit arról, hogy ezen kijelentései mi a túróval alátámaszthatók.

Tehát kéretik a squadrával kapcsolatos kritikai észrevételek színvonalán emelni - ha már a földbe akarjátok döngölni, akkor tegyétek azt úgy, hogy még csak esélyünk se legyen védekezni érveitek zápora ellen! Kérem ezt csupán emberbaráti szeretetből, meg azért, hogy legyen valami jó olvasmánya és közművelődési lehetősége a közönség unatkozó nyári gimis részlegének.

Summa: kritizáljátok a digóinkat kulturáltan, vagy szeretgessétek a saját csapatotokat a saját blogotokban úgy, ahogy akarjátok (ott majd leugatnak titeket az ottani kultúrsznobok).

thx, avanti Azzurri!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 18:21:00

Beavix, ne húzd föl magad, annyi igazságtalan vélekedést még nem hallottam focicsapatról, amit az olaszokról ősszehordtak e másfél hét alatt.

Az EB-k idején föltűnik egy csomó olyan arc, aki hétköznapokon nem néz focit (ez nem baj könnyebb egy hónapos tornát végigkövetni,mint egész éves sorozatokat), de úgy alkotnak véleményt mintha kisujjukban lenne a sportág összes csínja-bínja, trendje, aktuális taktikai variációja.

Persze, ha leegyszerűsítik ezt a nagyszerű játékot a csodálatos támadófoci vs. gusztustalan védekezőfoci ellentétpárra, akkor még hihetik is ezt. Az utóbbit világverseny néző sztereotípiáik alapján ráverik az olaszokra és újabban a görögökre, de kapnak belőle görögök is, mikor mindegyik csapat stílusa, védekező felállása különbözik egym,ástól, nem is kicsit, de nagyon.

Nem jut eszükbe, az az evidencia, hogy védekezés nélkül nincs támadás és támadás nélkül nincs védekezés és az sem tűnik föl nekik, hogy mennyi apró nüanszon múlik egy-egy meccs. Meg az sem, hogy ilyen apró nüanszokból jött össze a hollandoknak a két világbajnoki döntős elleni fölényes győzelme egy-egy olyan meccsen, ahol az ellenfeleiknek kellett rohanni az eredmény után, mind a kettőt sújtott néhány igen vitatható bírói itélet és mind a kettő legalább annyi helyzetet dolgozott ki mint a valóban kiváló holland csapat.

Biztos sokakat fölháborít, hogy ha azt mondom, hogy Van Basten kiválóan elegyíti az olasz és holland iskola elemeit. Feltűnő, hogy saját térfelüket megszállva jóütemű labdaszerzésekkel és 3-4 passzos villámgyors kontrákkal építik attakjaikat (ez elég olaszos és ugye védekezés nélkül nincs támadás). Ezekután jön mákostészta és a többi nagytudású és alany-állítmány egyszerűségben sziszegik a frankót.

Amin viszont legjobban kacagok az az, hogy olyan dolgokat tolnak zsigerből kizárólag az olaszokra, amelyek mindenkire jellemzőek. De rendben van mutassanak nekem egy csatárt, aki nem vitatja meg nem adott gólját, vagy olyat, aki nem dobja el magát a tizenhatoson belül, ha már nem tudja megjátszani a labdát.

*KryszSzerelme*Eszty (törölt) 2008.06.18. 19:13:14

Jobb szeretek élőbe meccsre járni mint Tv-be nézni. Már megmondtam páromnak is, ha nászútra akar majd egyszer vinni, az olasz meccs legyen :D amúgy a legjobban megye egyes kettes meccsekre szeretek járni, ott kitombolhatom magam, és kiadom egy heti feszültségem! nagyon jó, szerintem pszichológusok is írhatnák receptre :D
tudom ez nem kapcsolódik szorosan a témához, csak gondoltam megosztom veletek a szokásaim :p

hahah 2008.06.18. 22:20:11

Ezt a videót lessétek meg:
www.youtube.com/watch?v=-4nfuvyBToQ

Az olasz foci titka :D

madbalee 2008.06.18. 22:34:41

:) Ezen mindig tudok nevetni:)

pallo 2008.06.18. 23:26:12

Én is írok egy kis összgezést már ha mindenki így van vele, én a játékosokat értékelném.

Szerintem aki most kiemelkedően teljesít az olasz válogatottból az Buffon és Grosso.
Buffont szerintem nem kell magyarázni a román meccsen két védésével is életben tartotta a csapat remémyeit, tegnap Benzema lővésénél bemutatta az EB eddigi egyik legnagyobb védését és szerintem a hollandok ellen is csak esetleg a második gólnál hibázott. Grosso amióta beállt jól játszik megszilárdult a védelem és jók a felfutásai+tegnap nagy kapufát rúgott.

Aki még a jobbak közé sorolható az Panucci, De Rossi és Chiellini. Amióta ők a második meccsen beálltak sokkal stabilabb a védekezés Panucci az egyik leggólveszélyesebb játékosunk, Chiellini masszív és tegnap szerintem De Rossi volt a legjobb. Amióta hátul Panucci, Chiellini, Grosso játszik azóta sokkal stabilabb a védelem és csak Zambrotta óriási hibájából kaptunk gólt.

Pirlo és Gattuso az utolsó meccsre feljavultak, de azért még messze vannak a csúcsformájuktól.

Akik viszon nagyon mélyen tudásuk alatt teljesítenek az Zambrotta és a csatárok különösen Toni. Zamborrát én személy szerint a világ egyik legjobb legsokoldalúbb játékosának tartom, de amit eddig ezen az Eb-n művel az katasztrófa, akár a hollandok ellen is, a román meccset meg gondolom nem kell felidézni. Épp ideje, hogy visszatér Olaszországba, mert néztem egész szezonban és szerintem a Barcelonában kiölték a focitudást belőle.
Tonira pedig nem találok szavakat. Popp vitatkoznom kell veled, mert azt mondod Toni döntötte el a meccset és az nem ért a focihoz aki őt baszogatja. Ez nem igaz. Toninak ezen az EB-n volt 8 100%-kos ziccere, amelyből egyet se rúgott be. Fejelt egy naygon szép gólt kár, hogy jogtalanul elvették. De tőle ennél több kell, neki igenis gólokat kell rúgnia, azért van ott és ha Bayernben ebből a 8-ból berúg négyet akkor tegye már az olasz válogatottban is, amúgy ez volt a vb-n is előtte megdöntött 50 éves rekordot a 31 góllal a Fiorentinában, amúgy a VB-n végig szenvedett, kivéve az ukrán meccset. Ennek ellenére én is bent tartanám a kezdőbe, mert egyszer már csak kijön neki a lépés.

A többi csatár közül egyik sem mutatott sokat, de szerintem amúgy sem biztos, hogy szerencsés ha mindenki csak 50-60 percet kap és utána Donadoni a nép nyomására lecseréli és a következő meccsen mást kezdet. Ez azt suggalja ő se tudja kiben bízzon.
3 gólt rúgtunk ez nagyon kevés és azt is mind pontgrúgásból. Nálunk játszik a német gólkirály, az olasz gólkirály, a második helyezett meg a 6.

Lőjenek már gólt, de remélem a spanyolok ellen végre sikerül.

Forza Azzurri!

Beavix 2008.06.20. 13:49:38

Kedves Sporttársak!

Ismét elnézést a Forza Italiásoktól, de csak onnan tudok írni, merthogy az index nem hagy a munkahelyről (máshol pedig nem szoktam unatkozni). Jómunkássemberek büntetésben :(.

Nem véletlen, hogy a holland és az orosz csapat tovább lubickol a népszerűségben, hiszen megmutatták, hogy nagyon szép dolgokat tudnak a labdával, meg támadófoci, meg miegymás. Hurrá. Méghozzá megérdemelt hurrá.

Viszont ez a népszerűség oly illékony, mint a portugáloké. Szegények ugyanis eddig milyen briliánsak, meg magabiztosak, aztán jönnek ezek az iparos németek, akiknek a játéka olyan halszagú, hogy már majdnem skandináv, és 3/3-as módjára használják ki a helyzeteiket (SZVSZ nem csináltak semmi különöset, viszont tökéletesen kontrollálták a meccset és nem hagytak kétséget senkiben egy pillanatig sem, hogy ők fognak továbbmenni). És ettől lebénulnak technikás srácok. Deco meg azt hiszi, hogy megint fehérben játszanak, vagy nem tudom, mér nem passzol a sajátjaihoz. Na pont ennyit ér a brillír.

Másrészt meg aki laktózérzékeny, az hiába szereti a kakaót, fosni fog, ha issza. Tudomásul kell venni, hogy az olasz válogatott ilyen focit játszik. Az oroszok meg a hollandok gyorsak. Nekik gyorsítani kell a tempót. Az olaszok meg technikásak, de ha Perrotta vagy Pirlo futóversenyezni akar bárkivel, akkor az olasz válogatott kiesik. Ellenben nagyon ügyesen tudják csapdázással elvenni a labdát és azt technikás játékkal kihozni. 5-ből 1-szer van szükségük arra, hogy rohanjanak, mert különben visszarohanják őket, mint a holland meccsen. És ettől nem rosszabb csapat az olasz, hanem más. Csúnya focit játszik (egyébként nem)? Na és? Freddy Mercury meg buzi volt és nem azért szerettük.

Dícséretes Aragonestől, hogy ki mer pakolni 5 támadó szellemű futballistát a pályára, ám ettől önmagában még senki nem győzött. Hogy mi a meccs kulcsa szerintem, azt már leírtam, de még annyit hozzátennék. Minden sportban attól függ a győzelem, hogy hogyan tudsz kezelni helyzeteket. Ha nem hiszitek el, kérdezzétek meg Rafael Nadalt, Roger Federert, esetleg Zinedine Zidane-t. Mindegyikük nagy győztes, és mindegyikük akkor bukott, amikor egy helyzetet (lélektanilag, vagy szakmailag) nem tudott megoldani.

Nomármost a squadra hátrányba került az oranje ellen, de jól oldotta meg. Úgy játszott, ahogy egy csapatnak játszania kell, ha hátrányban van (más kérdés, hogy mire mentek vele). Elsősorban azért is jutottak tovább, mert képesek voltak olyan helyzetek megoldására, amikre riválisaik nem. A spanyol válogatottnak nehéz helyzetet nem kellett megoldania ezen az EB-n. Tehát egy picit azért lehetne a piros olasz vérre szomjas szurkolói seregnek (akik itt a blogokon már felöklelték a harmatos digókat) visszafogottabban örömködni, hogy pont ezzel a gyenge világbajnokkal játszhatnak. A bika az erős és a végén a torreádor szépen leszúrja, miután a bika hülyét csinált magából.

Számomra most a legnagyobb kérdés: Luca Tonival mi a túrót lehetne kezdeni? Ezen a tornán ugyanis egyedül a nagy számok törvénye alapján találhatja el a kaput, gólt pedig az alapján se szerezhet, minthogy a csoda már megtörtént - pontosan tudjuk, mi lett a találat sorsa. A baj csak az, hogy nincs a helyére megfelelő alkatrész a csapatba. Ugyanis a csatárok közül ő képes egyedül jó fejjátékra, a labda megtartására és arra, hogy sakkban tartson két védőt (a matt esélye nélkül). Kevés, mint macifingban a málnaszag, de málna helyett nem tehetünk szalámit a tortába. Nem kompatibilis. Ez a baj. És nem tudom, hogy mi a megoldás.

Segítség!

Forza Italia!

madbalee 2008.06.20. 14:41:07

Beavix:
"Kevés, mint macifingban a málnaszag, de málna helyett nem tehetünk szalámit a tortába"


ezen nagyon sokat rögötem. Nagyon jó hozzászólásaid vanank. Itt ott már szinte komolyabbak,mint maga a post:)

Csörsz 2008.06.20. 18:09:17

beavix, toni mostmár gólt fog lőni, mert olyan nincs, h egymás után 4 meccsen mindent kihagyjon. hogy mit kellen csinálni? talán nem az alapvonaltól 30 méterre kell toni fejére ívelgetni ostobán, hanem pl kényyszerítőkkel levinni az alapvonalra, és oldaról belőni a labdákat.
viszont amit a németekről írtál, azzal mélységesen nem értek egyet. ugyanazt teszed, amit az általad is kritizált olasz-gyűlölők: sematikusan, sztereotípiákba gyömöszölöd a kritkát. ez a német csapat nem +jó iparos". hanem kurva jó. nagyon taktikusak, nagyon fegyelmezettek, és szemre is szépen játszanak. az első gól előtt milyen szépen vitték végiga támadást a bal oldalon? és végig milyen gyönyörűen kényszerítőztek a középpályán? és mellette hihetetlen okosan fociztak, pl rájátszva a portugálok leggyengébb pontjára, ricardora. ez a szép foci sztem. akinek az a szép foci, hogy céronaldo meg nani hány ostoba és felesleges biciklicsel után passzol visszafele a vonal mellett, az csak eb- meg vb-t néz tipikusan. vagy nő...

Beavix 2008.06.20. 19:00:16

Dear Csörsz!

Egyáltalán nem állítottam, hogy a németek ne játszottak volna jól. Ellenkezőleg: az első góljuk szemre is csodálatos (más kérdés, hogy SZVSZ Carvalho legalább akkorát hibázott, mint P Ferreira, a fölső kameraállásból látszott, hogy a semmi közepén kolbászol, pedig tekintve, hogy Pepe kiváltott Poldira, területvédekezés esetén neki kellett volna a rövidnél levenni ezt a beadást) nem beszélve totális egységben felhangzó szurkolói standing ovation dolby surround hangélményéről (Portugal: NULL).

A másik két gól pontrúgás volt, a harmadik a kapus, a második a védelem sara (nem gondolom lesnek, azt viszont gondolom, hogy szabadrúgásnál csak akkor szabad lesre állítani, ha 100 százalékig tuti a dolog, mert 5 méterről érkezett épkézláb fejeseket 3 esetben szoktak védni kapusok: 1. ha Buffon, 2. ha Iker Casillas, 3. Edwin van der Sar névvel rendelkeznek - és akkor se mindig).

Ezen kívül viszont nem volt sok német helyzet. Ügyesen tartották a labdát, és egyértelmű volt, hogy a harmadik gól után Portugália sansztalan - amint írtam a németek megrántották a pórázt, a portugálok meg nyihogtak a hámban, ez tiszta sor. A németek szépen tartották a labdát, mikor kellett, és csukott szemmel fejelgették ki (egy kivétellel) a második félidei portugál ívelgetéseket, jól játszották meg elől Klosét, aki tegnap olyat tett, amit az EB során mégnem: cselre vetemedett (már persze a lengyelek elleni "lövőcselét" leszámítva), lett is belőle pontrúgás meg gól.

Azért az első gólt leszámítva én szép játékot nem láttam (de egyrészt ennél sokkal fontosabb, hogy eredményeset és konszolidált igen, másrészt lehet, hogy az én szemem volt csipás: reggeltől estig kubikoltam. No meg a szépség egyébként is szubjektív - nem tudok objektív kritériumrendszert találni, ami alapján C a legjobb focista-pasi, ha homoszexuális volnék, se vele hancúroznék).

Viszont - erre pont a squadra a példa - van olyan meccs amit nem lehet 3 helyzetből megnyerni, mert jön a pech, a kapufa, az a hülye másik kapus, a csúszós fű, vagy az ámokfutó csaló bíró, vagy a svájci monszun, vagy a nagyanyám. Ezeket meg nem lehet mindig kontrollálni (nagyanyámat szinte soha).

Mint már írtam, SZVSZ az a kérdés, hogy hogyan tudsz helyzeteket kezelni. A nazionalelf a portugálok elleni meccsen minden helyzetet jól kezelt (annak ellenére, hogy az első 60 percben azért nem egyszer került mögéjük a portugál jobbszárny). Csillagos ötös, vagy ötösalá, a tanárbácsi szájízétől (és nemzetiségétől) függ, oké. Csak láttuk őket a horvátok ellen csúnya egyest kapni is: ott egyszerűen nem tudtak mit kezdeni (az első félidő 30 és 35 perce közti kivételtől eltekintve hülyét csináltak belőlük a horvátok). Szerencséjük, hogy ott még lehetett javítani. Jön az elődöntő, új meccs, új helyzet, meglátjuk azt hogyan kezelik majd. Természetesen mindenre van esélyük és a tegnapi játékuk tiszteletet parancsoló - az iparos, majdnem skandináv kijelentésekbe szántam némi iróniát.

Ami az alapvonalat, a kényszerítőket és főleg Tonit illeti, az egész hozzászólásodra annyit mondanék: ámen. Annál is inkább, mert nem lesz Pirlo, aki mélységből ziccerbe tudja hozni őt. De nagy slamasztikában leszünk, ha Marchenát sem eszi meg kiskanállal.

És nagyon fontos, hogy mi határozzuk meg, hogy mikor gyors és mikor lassú a játék - félelmem, hogy nem így lesz. De inkább legyen! Arra is ámen.

Forza Ragazzi!

vieri 2008.06.20. 21:38:20

Üdv mindenkinek!!

Kis kedvcsinálónak én is megosztanék egy videót veletek:
www.youtube.com/watch?v=oAbJe3uhTYQ&feature=related


FORZA ITALIA

madbalee 2008.06.21. 18:24:21

Na ma este kiderül kit fújhat továbbjutás esetén utunkba a szél.

Nekem mindkét csapat szimpatikus. egyik iránt sem érzek ellenszenvet.
süti beállítások módosítása