HTML

Forza Italia!

"Olasz testvérek, Itália feltámadott!" - Az olasz válogatott EB-blogja rajongóknak és irigykedőknek.

Friss topikok

  • Altobelli: az Index csinál majd újra Vb blogot, nem valószínű, hogy újra mi írjuk, de úgy tudom lesz, kövesd ... (2010.05.20. 10:56) Nehéz a boldogságtól búcsút venni
  • madbalee: Beavix: Nagyon tuti írás köszi! Raul lett az olaszok Maldinije. (2008.06.30. 23:09) Mindenkinek, aki...
  • madbalee: Giovinco. (2008.06.23. 21:09) Ennyi volt
  • Anti-antifootball: Tudom,hogy az olaszokra gondolsz,de most ez,hogy jön ide?! Eb,Vb érmeket írt és abba meg tudjuk,ho... (2008.06.23. 20:02) Nemi diszkrimináció
  • *KryszSzerelme*Eszty (törölt): A szájpropaganda a marketing fontos része :p (2008.06.22. 20:51) Bestia Negra – spanyol derbi előtt II.

2008.06.01. 17:25 Altobelli

Olasz-belga

Az olasz válogatott péntek este Firenzében lejátszotta Belgium elleni felkészülési mérkőzését. A beszámolók szerint a nézők jól szórakoztak, az olasz csapat játékosai közel sem adtak ki mindent magukból, ennek ellenére könnyedén győzték le a belgákat. Az ellenfélről már John Cleese is annyit jegyzett meg, hogy ne illessük őket semmilyen jelzővel, egyszerűen hagyjuk őket figyelmen kívül. A pénteki teljesítményük után sem változott a vélemény róluk, úgyhogy nem is fecsérelünk rájuk több időt. Az eredmény 3-1 lett, gólszerzők Di Natale 2, Camoranesi ill.:Sonck
Az előzetes várakozásoknak megfelelően, az olasz csapat három középpályással és három támadóval állt fel, a négyes védőfal előtt. A kezdőcsapat: Buffon 7.5 – Panucci 6.5, Cannavaro 6.5 , Barzagli 6.5 , Zambrotta 8.5 – Gattuso 6.5 , Pirlo 7, Aquilani 6.5 – Camoranesi 7, Di Natale 8.5 – Toni 6.5 Cserék: Grosso: 6.5, Chiellini: 6, Del Piero: 7, Cassano: 6.5, Borriello: 5, Ambrosini: 6 (a goal.com osztályzatai)

Az összefoglalóban is látható, hogy minden egyes gólt egy-egy olyan passz eredményezett, amelyhez teljes koncentráció kell és rendkívül bíztató, hogy három különböző játékos készítette elő a 3 gólt. Pirlo, Aquilani és Del Piero is remek labdát adott, ezek a mozdulatok önbizalomról és higgadtságról árulkodtak. Erősebb ellenfél ellen nem lesz lehetőség ilyen könnyed játékra, de bemelegítésnek mindenesetre jó volt. Di Natale kiváló játékos, ezt mindig is tudtuk, és az legyen Donadoni gondja, hogy kit állít éppen a kezdőbe. Annyi baj legyen, hogy valaki a csapatból annyira jól játszik, hogy Totti nem hiányzik és Del Piero csak csere tud lenni. Az olasz lapok szerint kiemelkedő teljesítménnyel Di Natale és Zambrotta – aki időközben a Milanhoz igazolt, fiatalítandó a keretet – rukkolt elő, de a többiek is megtették a magukét, ami egy ilyen jellegű meccsen elvárható. Arra nincs magyarázat, hogy Borriello, hogyan hagyta ki az utolsót, de majd az Eb-n bepattan róla.

A meccs után Cesare Prandelli a Fiorentina edzője kiemelte, hogy sok olyan elemet látott az olasz csapat játékában, amelyek tiszta taktikai elképzelésekre utalnak, és ha az olasz válogatott hasonló formában fog futballozni az Eb-n is, akkor szép nyár elé néznek szurkolóik. Cristian Panucci pedig Aquilani játékára hívta fel a figyelmet, aki a rutinos védő szerint az Eb egyik nagy felfedezettje lehet.
Nézzük a helyzeteket, gólokat:

www.dailymotion.com/video/x5m1a7_italie-vs-belgique-31-highlights-pr_sport

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://forzaitalia.blog.hu/api/trackback/id/tr77497954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.01. 19:26:25

Reméljük Aquilani sérülés nélkül végig játsza az ebét. A Romában sajnos mindig akkor sérül le, mikor éppen formába lendülne. Benne van, hogy az EB nagy sztárja legyen.

vidamszem 2008.06.01. 19:33:19

Valóban a gólpasszok az igazán ászok... Azért is szeretem ezeket a fiúkat, mert ilyen zsugákat adnak egyfolytában. Gondolok itt leginkább Del Pierora és Pirlora. Azért megijedtem, amikor Di Natalet Toni mellett mutatták... Azt hittem levágták a lábát.. :) baromi nagy a kontraszt. De majd ez a kicsi is "nagy" lesz reméljük...
Az az üreskapu meg... szilveszteri WATS :)

Csörsz 2008.06.02. 14:35:31

jaja, a foci passzjáték!
láttam az egész meccset, és nagyon bíztató volt az olasz csapat magabiztossága, és labdatartó-meccsuraló képessége. rendben, h csak a belgák ellen (télleg, olyan, h belga, nincs is...), de a franciáknak is komoly gondja lesz sztem a labdaszerzéssel. még makelelének is:-)
a másik, h zambrotta hihetetlenül jól jáccot, ami a világ talán legjobb szélsőhátvédjénél elég veszélyes. nem gondoltam volna az elmúlt 2 barcás szezon után. és verivelcome in milánó!!!

Csörsz 2008.06.02. 14:41:59

hát menjenek a picsába a milan vezetői. ezt az undorító kicsinyességet:
www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=720070

süti beállítások módosítása