HTML

Forza Italia!

"Olasz testvérek, Itália feltámadott!" - Az olasz válogatott EB-blogja rajongóknak és irigykedőknek.

Friss topikok

  • Altobelli: az Index csinál majd újra Vb blogot, nem valószínű, hogy újra mi írjuk, de úgy tudom lesz, kövesd ... (2010.05.20. 10:56) Nehéz a boldogságtól búcsút venni
  • madbalee: Beavix: Nagyon tuti írás köszi! Raul lett az olaszok Maldinije. (2008.06.30. 23:09) Mindenkinek, aki...
  • madbalee: Giovinco. (2008.06.23. 21:09) Ennyi volt
  • Anti-antifootball: Tudom,hogy az olaszokra gondolsz,de most ez,hogy jön ide?! Eb,Vb érmeket írt és abba meg tudjuk,ho... (2008.06.23. 20:02) Nemi diszkrimináció
  • *KryszSzerelme*Eszty (törölt): A szájpropaganda a marketing fontos része :p (2008.06.22. 20:51) Bestia Negra – spanyol derbi előtt II.

2008.04.21. 20:03 Altobelli

Kiváló formában a csatárok!

Az elmúlt hétvégén nagyon sok mindent eldőlt Európa boldogabbik felében. Már-már behozhatatlan előnyre tett szert az Inter az olasz, illetve a Real Madrid a spanyol bajnokságban.


Francesco Totti sérülése végérvényesen eldöntötte a résnyire nyitva hagyott kérdést az Eb-szereplését illetően, míg Del Piero újabb 3 nagy lépést tett Donadoni telefonhívása érdekében. A hétvégi események ismét elég alkalmat adtak arra, hogy ki-ki mérlegre tegye kedvenc játékosai, klubjukban mutatott teljesítményét, a közelgő Eb-re való felkészülés jegyében.

Sajnálatos tény, hogy valószínűleg soha többet nem láthatjuk Francesco Totti-t azúrkék mezben világversenyen. Térdsérülésében az volt a megdöbbentő, hogy láthatóan 20-25 perccel tovább maradt a pályán, mint kellett volna, és amikor egyszerre két szalagja is elszakadt, körülbelül annyi fájdalom tükröződött az arcán, mint Steven Seagal-nak, amikor egyik korai zsengéjében elveszti filmbeli lányát. Nem csak saját szezonja, de valószínűleg az AS Roma bajnoki álmai is véget értek a Livorno elleni meccsen. A válogatott keret kezdőként pályára lépő többi tagja, De Rossi és Perrotta halovány, körülményes játékot nyújtott. De Rossi-nak az utolsó pár percben volt egy-két kapuralövése, Perrotta teljesítménye viszont meg sem közelítette a válogatott szintet. Szerény véleményem szerint játéktudása egyébként is alapvetően kevés az azzurriban való szerepléshez. Panucci csereként lépett pályára és szintén nem tudott sokat hozzátenni a játékhoz. Ettől függetlenül, mivel jobboldali és középső védőként egyaránt bevethető hasznos tagja lehet az Eb-keretnek. A Livorno szintén pályán tudhatott egy kerettagot Amelia személyében, aki a meccs vége felé többször is bravúrral hárított, de legyen bármilyen formában is, bízom benne, hogy az Eb-n végig a kispadról sugároz majd magabiztosságot.
A Juventusban Del Piero lőtt 3 gólt és a negyedik gólt az ő beadásából fejelte Legrottaglie, úgyhogy válogatott formájához kétség sem fér. Buffon magabiztosan védett, bár igazán sokszor nem tette próbára a Doni nélkül harmatos Atalanta. Mauro Camoranesi pedig Del Piero-hoz hasonlóan kiváló formában van, támadásban amint lehetősége nyílik rá, teret nyit a jobb szélen, míg védekezésben többször láthattuk középre zárva szűkíteni a területet. Ezzel a játékkal könnyedén a kezdőcsapatban találhatja magát a 4-2-3-1-es felállás jobboldali támadó posztján.
Az Inter-ben Materazzi megbízható teljesítményt nyújtott, a sok felívelést, amiért Corini-t gyakran dícsérte a SportTV kommentátora, rendre ő hatástalanította. A Torino-ban feltűnően jó teljesítményt nyújtott Alessandro Rosina, aki a borzasztó időjárás ellenére végig kiválóan hajtott és igazi vezéregyénisége volt csapatának.
Kíváncsi voltam a válogatott keretben számításba vett, de ott peremembereknek számító Fiorentina és Palermo játékosok teljesítményére. A lilák közül Pazzini, Pasqual és Gamberini sem nyújtottak emlékezeteset, Dainelli viszont már második tévés meccsén játszott remekül. A Palermo-ban Barzagli eltiltás miatt nem játszott. Zaccardo a jobb hátvéd posztján megbízható teljesítményt vezetett elő, de azt a legjobb szívvel sem állíthatjuk, hogy a manapság slágerposzttá vált felfutó jobbhátvéd szerepére alkalmas volna.
A Milan-kontingens tagjai közül Pippo Inzaghi újra gólt szerzett, természetesen újra 5 méterről és újra üres kapuba. Pirlo, Gattuso, Oddo és Nesta egyaránt nehéz szezont tudhat maga mögött, kíváncsian várom annak a jeleit, hogy a hátralévő fordulókban mekkora hatással lesz az ő játékukra Kaká „feltámadása”. Ambrosini nem játszott a Regina ellen.

A sokak által újra a válogatottba követelt Cassano ismét gólt lőtt, és most nem is állították ki, míg ellenfelei – a kerettagságért vívott harcban és a vasárnapi meccsen egyaránt – Di Natale és Quagliarella ezúttal némák maradtak.

Légiósaink közül Luca Toni immáron negyedik meccsén zsinórban, szerzett két gólt, és a szezonbeli (eddigi) 41 meccs 35 gól, minden idők legeredményesebb „első szezonos” Bayern futballistájává emelte. Toni semmit sem csinált egész meccsen, és ez most tényleg nem a szokásos klisé, két gólja viszont magáért beszél.

Spanyolországi légiósaink már korántsem ennyire biztatóak. Cannavaro nyert ugyan és bajnok lesz a Madriddal, de továbbra sincs Aranylabdás formában, főleg akkor került zavarba, amikor valamelyik szél irányába kellett kisegítenie. Azon a részen, ahol Gera Zoli is kipakolta a pályáról, többször megkerülték, átverték. A fejpárbajokat viszont rendre megnyerte, úgyhogy egy „hátulmaradósabb” balhátvéddel az oldalán, nem lesz vele gond.
A hétvégén talán Zambrotta (és a Barca) nyújtotta a leggyengébb teljesítményt. Nagyon ritkán vállalkozott felfutásokra, még akkor sem tette, amikor a második félidőben Messi játszott előtte a jobbszélen. Ami biztató lehet, hogy nem is nagyon hibázott, bár az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy az Espanyol támadói sem vezettek fergeteges rohamokat.
A hétvégén újra felvetődött bennem a szezon nagy kérdése, hogy Donadoni hozzá mer-e nyúlni a világbajnok csapathoz, és ha igen, akkor milyen mértékben változtat? A kapus és a csatárposzton továbbra is jól állunk, viszont a védelemben és a középpályán frissebb, üdébb játékosokra lesz szükség az Eb-n.
Továbbra is árgus szemmel figyeljük a kerettagok játékát és legjobb tudásunk szerint próbáljuk majd értékelni is őket az Eb-ig.

ciao

Forza Italia


29 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://forzaitalia.blog.hu/api/trackback/id/tr40435950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp 2008.04.21. 20:27:59

De Rossi,nem játszott rosszul a 70 % feletti labdabirtoklás, azért csak dicséri a szűrők teljesítményét is, egyrészt, hamar visszaszerzik a zsugát, másrészt passzaik jórészt pontosak, De Rossi ehhez még hozzátett 2-3 igen veszélyes távoli bombát is.

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2008.04.21. 21:57:04

Szerintem De Rossi formája kb. 1 hónapja hagy kívánni valót maga után, a Livorno ellen a 16-os és a félpálya között birtokolta a Roma labdát és leginkább lassú oldalpasszok mentek. A Real ellen például kibaszott jól játszott, de azóta volt egy két "unalmasabb" meccse

popp 2008.04.21. 22:55:03

Azért amikor a Real az ellenfél tsokkal több mód nyílik igazi erejének a labdaszerzéseinek a fitogtatására, mint a Livorno ellen. Szerintem a franciák meg hollandok ellen nagyon nagy szükség lesz rá!

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2008.04.21. 23:32:07

ebben egyet értünk, egy jó De Rossi-ra mindenképp szükség van

Kollai Csörsz 2008.04.22. 01:59:52

Ádi, kiválóan áttekintetted a hétvége olasz eseményeit, ehhez nincs mit hozzátenni. úgy általában egyetértek, de Perrottával különösen. sose értettem, h mit keres a válogatottban. monnyuk aztse nagyon, h a rómában...emlékeztek, h chievoban még védekező-középpályást jáccott? mostmeg a rómában a 4-2-3-1 ben ő a középső támadó...
nesta egyébkénz sajnos már lemondta a válogatottságot. pedig emlékszem, Ádi, h beszéltünk is róla, h nem nagy veszteség, mert úgyis megsérült eddig minden tornán szegény:-))
szóval cannavaro párja vszinüleg egy jó materazzi lesz:-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.22. 07:20:03

Én vissza könyörögném Nestát Donadoni helyében!

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2008.04.22. 09:53:57

Szerintem, ha Nesta nem sérül meg a Vb-n, akkor ő kapta volna az aranylabdát nem Cannavaro. Legrottaglie neve nem nagyon merül fel, de lehet, hogy nem lenne rossz megoldás.

Kollai Csörsz 2008.04.22. 10:52:46

akkor már inkább Barzagli, szerintem. Legrottaglie ügyetlen.

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2008.04.22. 11:09:24

Igen, valószínűleg ő ott lesz a keretben, és a menedzserjátékokban is állandóan rögtön megveszi egy sztárcsapat. Ritkábban látni a meccseiket, ezért nehezebb követni a formáját. Palermo mezt egyébként nem szeretnék, az biztos

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.22. 11:28:01

Altobelli, miért nem kell az a szép rózsaszín Palermo mez. Olaszországban azért nem tartozik olyan vaskos sztereotípia a nevezett árnyalathoz, mint hazánkban.

Hogy mást ne mondjak a Giro di Italián is rózsaszínben domborít az összetett első. A kokainmámorban haldokló Marco Pantaninak utolsó összefüggéstelen szavaiban is többször előfordult a Maglia Rosa.

Kollai Csörsz 2008.04.22. 23:39:25

a rózsaszínről jut eszembe, h az olasz sajtó nagyobbik (balos) fele igencsak felháborodott S. Berlusconi megválasztott miniszterelnök napokban tett egyik benyögésétől. il Cavaliere azt találta mondani, h Zapatero új spanyol kormánya neki túlságosan rózsaszín, annyi a nő benne(egyébként pontosan 9)...szerintem zseniális:-))) és hát azok után, h a kampány finisében azzal nyert jópár szavazatot, h szerinte a jobbos nők sokkal jobbak, mint a baloldaliak, "bizonyítékként" meg felhozta a listáján szereplő bombanőket, szemben Veltroni szakszervezis aktivistanőivel, hát az meg egyszerűen hihetetlen. lehet silviot utálni, meg elítélni, h maffiozó, meg adócsaló, stb. - vszinüleg nem alaptalanul- de az biztos , egy egyéniség. meg vicces, és k. kevés ilyen politikus van. mellesleg politikusnak is kiváló...a spanyol kolléga ugyanúgy sokkal savanyúbb, és szürkébb, ahogy a spanyol válogatott is az olasznál:-))

csörszike 2008.04.23. 00:23:16

itt van az előző témához egy link is:
vastagbor.blog.hu/2008/04/22/olaszorszag_jo_seggeket_a_barsonyszekbe

olaszt egyelőre sajnos nem találtam...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.23. 11:47:24

Lehet, hogy Berlusconi egyéniség meg vicces, de maffiozó, adócsaló, nagypofájú szexista seggfej! Ennek ellenére Forza Italia és ezért is Forza Roma.

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2008.04.23. 11:51:59

Azt tudtátok, hogy Carlo Pedersoli is indult a Forza színeiben, a legutóbbi választásokon?

csörszike 2008.04.23. 11:55:50

a szexista seggfejt kikérem a nevében, at öbbi vszinűleg igaz:-))

aha, énis olvastam Carlo politikai próbálkozásáról, de nem nyert. azt nem értem, h miért Lazioban indult, és nem Nápolyban, ahol született...

popp 2008.04.23. 12:16:57

Ki a szexista? 1. "il Cavaliere azt találta mondani, h Zapatero új spanyol kormánya neki túlságosan rózsaszín, annyi a nő benne." 2. "kampány finisében azzal nyert jópár szavazatot, h szerinte a jobbos nők sokkal jobbak, mint a baloldaliak, "bizonyítékként" meg felhozta a listáján szereplő bombanőket, szemben Veltroni szakszervezis aktivistanőivel." - az bizony szexista, aki ilyen kijelentéseket tesz nagy nyilvánosság előtt. A kocsmában haverok között még tán elmegy.

Bud Spancernek meg csak megkárosították az agyát a Bugsy és Tango-féle csapattól a több jelentős filmalkotáson át beszedett ütlegek.

csörszike 2008.04.23. 15:57:42

tudom, h mit jelent a szexista, és h mire használják. csak véleményem szerint a túlzott politikai korrektség képmutató balfaszsága. igenis tetszik, ha valaki a magánvéleményét politikusként is vállalja. popp, szerintem te is elsütöttél már ilyen vicceket, akkor meg miért elvárás, h "csak baráti társaságban, politikusként ne"? mi ez, ha nem képmutatás???

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.23. 16:28:10

De csajok/lányok/hölgyek előtt hanyagolom az efféle ordas poénokat, mert nem akarok megsérteni másokat és egyébként ugye ha az ember viccelődi, akkor nem gondolja vérkomolyan (szerinted ez képmutatás, szerintem nem az).

Továbbra is tartom, hogy az inteligenciát nem a nemed határozza meg (így, hogy ha rátermett emberekból áll a kormány, nem lehet túl rózsaszín) és bár jó nézni a mutatós hölgyeket, nemcsak a szépség az érték. Abba meg csak gondolj bele mennyi embert sérteget a Berlusconi az alpári mondataival.

Eleve, milyen tempó már egy demokráciában, hogy számon kéri Tottit, vagy akárkit azért, mert másik tábor mögé áll.

Horti Gábort is azért utálom, mert amellett, hogy külsejük alapján minősít szurkolócsajokat, lazán lebénáz nagyszerű játékoskat, Escobar halálval poénkodik, egyszerűen nem veszi észre, hogy nem a haverjai között van.

Egyébként meg nagy nyilvánosság előtt nem árt jobban megfontolni, mit mondunk és mit nem.

Na de béke van, és nem azért gyűltünk itt össze, hogy I. Törvénymódosító/börtönmegkerülő Silvio ostoba és otromba mondatait taglaljuk, hanem azért hogy közösen dicsőítsük a világbajnok csapatot! Cassanot a Squadra Azurrába!

csörszike 2008.04.23. 18:16:35

úgy van, meg R. Baggio-t is!!!
nyilván igazad van, de nekem akkor is szimpatikus, h van emberi arca, és vállalja a taplóságait is:-)

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.04.26. 19:15:10

zambrotta pár évvel ezelőtti önmagához képest egy darab szar, a barca és a squadra pechére...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.27. 11:07:59

Beni, ezt épp most mondod, szerdán ő volt a mezőny legjobbja a Barca-MU-n és a vébén is jól játszott. Az tény , hogy nem fekszik neki a Barca játéka és a La Liga, de a válogatottban és a jövő évi a olasz bajnokságban már a régi Zambro-t fogjuk látni!

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.04.27. 16:13:08

a vb majd két éve volt, ez legutóbbi meg csak EGY meccs, és az is egy minimál MU ellen....


ez kevés így azért, nem?

de persze ettől még ki kell vinni!

csörszike 2008.04.28. 02:48:18

index.hu/sport/foci/cento0408/

én jól szórakoztam rajta vagy fél órát, holott nem a legjobb videók...

Legoman 2008.04.29. 22:53:26

na, viszont a mai meccs meg ma volt, zambrotta megint jó volt!

bassza meg!!!

popp 2008.04.30. 13:13:02

Zambronak volt egy szarvashibája, amúgy jól játszott. Szerintem az egyetlen a világon aki így képes lekapni Cristiano R.-t

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.01. 13:23:17

Az olasz válogatott viszont képes korrigálni egy ilyen hibát ;).

madbalee 2008.05.04. 20:48:39

Pippó megint vágott 1-et, épp az Inter ellen :)
süti beállítások módosítása